• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Açıklandı

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI RAKAMLARI AÇIKLANDI
06.09.2015

Memur-Sen, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 399, yoksulluk sınırını ise 3 bin 732 lira olarak tespit etti.
Memur-Sen tarafından her ay yapılan açlık-yoksulluk araştırmasının ağustos ayı rakamları açıklandı. Buna göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 399 lira 30 kuruş, yoksulluk sınırı ise 3 bin 732 lira 37 kuruş olarak belirlendi.
SALATALIK PATLADI
Yapılan araştırmaya göre giyim madde fiyatlarında düşüş yaşanırken; gıda, ısınma, barınma, sağlık, ulaşım, haberleşme, kişisel temizlik ve bakım, eğitim-kültür, çevre ve su fiyatlarında artış olduğu gözlendi.
Temmuz ayına göre Ağustos ayında gıda maddesi fiyatlarında ortalama yüzde 1,02'lik bir artış oldu. Ağustos ayında göze çarpan en büyük artış ise yüzde 29,73 artışla salatalık, yüzde 27,74 artışla kiraz fiyatlarında yaşandı.
GİYİM FİYATLARINDA YÜZDE 2'LİK AZALIŞ
Ağustos ayında Temmuz ayına göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 2,12'lik bir azalış gözlenirken, en çok göze çarpan düşüşler yüzde 7,37 azalışla kadın ceketi, yüzde 6,81 azalışla erkek gömleğinde yaşandı.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,12'lik bir artış gözlendi. Aydınlanma fiyatında herhangi bir değişiklik olmadı. Ağustos ayında Temmuz ayına göre barınma fiyatlarında ortalama yüzde 0,72'lik bir artış oldu.
HABERLEŞME VE SAĞLIKTA ARTIŞ
Ağustos'ta Temmuz ayına göre sağlık fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,66'lık bir artış olarak gözlenirken, ulaşım fiyatlarında ise yüzde 0,34'lük bir artış olduğu belirlendi.
Ulaşım madde fiyatlarında Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 6,79 artışla uçak bileti ücreti, yüzde 3,31 artışla araba kiralama ücretinde olduğu kaydedildi. Yüzde 3,8 azalışla benzin, yüzde 2,33 azalışla mazot, ulaşım fiyatlarında yüzde 2,64 düşüş olduğu tespit edildi.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 3,54'lük bir artış olarak yansırken, en göze çarpan değişimin yüzde 11,77 artışla PTT koli gönderme ücreti, yüzde 10,71 artışla mektup gönderme ücreti (aps) fiyatlarında olduğu gözlendi.
Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 0,46'lık bir artış gözlenirken, en göze çarpan değişimin yüzde 3,37 artışla misafir kolonyası, yüzde 2,25 artışla tuvalet kağıdı madde fiyatlarında olduğu tespit edildi.
EĞİTİM VE KÜLTÜR FİYATLARINDA ARTIŞ
Eğitim-kültür fiyatları da yüzde 1,47 arttı. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Temmuz ayına göre değişimin yüzde 11,61 artışla yazıcı, yüzde 9,11 artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,28 azalışla TV yayın masrafları (uydu alıcısı, çanak anten), yüzde 1,16 azalışla spor müsabakalarına giriş ücretlerinde düşüş olduğu tespit edildi.
Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,32'lik bir artış yaşanırken, en göze çarpan değişimin yüzde 0,52 artışla pencere (pvc), yüzde 0,15 azalışla sıhhi teçhizat malzemeleri (musluk) fiyatlarında oldu.


haber.jpg
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst