• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Forkliftlerde Güvenlik

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
**Forklifti sadece eğitimini görmüş ve yetkilendirilmiş kişiler kullanmalıdır.
**Bir forklifti kullanırken baret, koruyucu gözlük, güvenlik ayakkabıları ve vücudu saran giysiler giyilmelidir.
**Çalışmaya başlamadan önce operatör tarafından forkliftin gerekli kontrolleri yapılmalıdır.
**Forkliftinizle yasaklanmış alanlarda çalışmayın. Tüm güvenlik kurallarına ve uyarı işaretlerine uyun. Köşelere, çıkışlara, girişlere ve canlılara yaklaşırken hızınızı düşürün ve korna çalın.
**Forkliftinizi tepe korkuluğu ve yük yaslama korkuluğu olmadan kullanmayınız.
**Hareket halinde iken yük geriye yaslanmış ve çatallar mümkün olduğunca aşağıda olmalıdır. Böylece yük ve forklift stabilitesi artar ve iyi bir görüş sağlanır.
**Sizden başka kişilerin binmesine izin vermeyin. Forklifler insan taşımak için değil yük taşımak için tasarlanmıştır.
**Onaylı güvenlik kafesi kullanmaksızın çatallar üzerinde hiç kimseyi yükseğe kaldırmayın.
**Hareket halindeyken ani olarak çalıştırma, durdurma veya hareket yönünü değiştirme işlemi yapmayın ve ani hızlanmalardan kaçının. Aracı koşullara uygun olarak kullanın.
**Asla ıslak elle ve ayakkabılarla forkliftle çalışmayın. Elleriniz yağlı iken kesinlikle kontrol kollarını tutmayın. Elleriniz ya da ayaklarınız kontrol pedallarından ya da kollarından kayarak bir kazaya neden olacaktır.
**Kimsenin yük veya kaldırma mekanizması altında durmasına izin vermeyiniz. Yük düşerek altta duran kimsenin yaralanmasına ya da ölümüne neden olabilir.
**Yük taşırken yokuş yukarı ileri yönde, yokuş aşağı ise geri yönde hareket etmeniz gerektiğini unutmayınız.
**Rampada dönmeyin veya istifleme işi yapmayın. Aşağı ve yukarı doğru gidin.
**Yük dayama korkuluğundan daha yüksek olan gevşek yükleri taşımayın.
**Güvenli olmayan yükleri taşımayın. Çatallarda yükün doğru olarak konumlandırıldığından ve yığıldığından emin olun. Geniş ya da yüksek yükleri taşırken yavaş ve özenli çalışın.
**Forklifti gereğinden fazla yüklemeyin ya da fazladan karşı denge ağırlığı eklemeyin. Forkift ve ataşmanlarının kapasitelerini öğrenin. Kesinlikle belirtilen kapasiteleri aşmayın. Aşırı yükleme forkliftin devrilmesine ve personelin yaralanmasına ve forkliftin hasarlanmasına neden olur.
**Her iki çatal da yük altında olmadıkça bir yükü taşımayın ve kaldırmayın. Bir çatalla yükü kaldırmayın. Çatalları yükün altında mümkün olduğunca açarak konumlandırın. Yükü dikkatlice yönlendirin, dengesini ve kararlılığını kontrol edin. Yükün düşerek hasara ve sakatlanmalara neden olabileceğini unutmayın.
**Özellikle çalışılan yerdeki, asansörlerin ve zeminin müsaade edilen maksimum taşıma kapasiteleri ve geçitlerin yükseltilerine dikkat edin.
**Yükleme iskelesi veya rampalarının kenarlarında çalışırken dikkatli olun. Forklift devrilebilir ve sakatlanma ve ölüme neden olabilir. Kenarlardan emniyetli bir uzaklığı koruyun zemin kaygan olduğunda tedbiri elden bırakmayın.
**Forklift ve taşıdığı yükün ağırlığını taşıyamayan köprü plakaları üzerinde çalışmayın. Bunların doğru olarak konumlandırıldığından emin olun. Bu tür yerlere forkliftin girişini engellemek için bloklar koyun.
**Operatör koltuğuna oturmadan forklifti çalıştırmayın. Kol, bacak ve baş operatör alanı içinde tutulmalıdır (dışarı sarkmamalıdır).
**Forkliftinizi başka bir forkliftin yakında çalıştırmayın. Diğer forkliflerden emniyetli bir uzaklıkta çalışınız ve güvenlikli olarak durabileceğiniz yeterli bir uzaklık bıraktığınızdan emin olun.
**Forkliftinizi başka bir forklifti kaldırmak ya da itmek için kullanmayın. Kendi forkliftinizi de başkasınınkine ittirmeyiniz ve kaldırtmayınız. Forkliftiniz hareket etmiyorsa bir servis teknisyeni çağırınız.
**Bir operatör her zaman forkliftini tam kontrol altında tutmalıdır. Daima sürüş yönüne doğru bakın.
**Yükü yükseğe kaldırarak taşıma, forklift devrilerek sizin ya da başkalarının yararlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Yükü kaldırırken ya da istiflerken tavana dikkat edin. Yükü istiflerken düşürmemeye özen gösterin.
**Forkliftin yakıt dolumu bu iş için özel olarak ayrılmış bir yerde yapılabilir. Yakıt alma sırasında kontak kapatılmalı, kesinlikle sigara içilmemeli ve ateşle yaklaşılmamalıdır. Bu yasak LPG tüplerin dolumunda ve akü şarj istasyonlarında da geçerlidir. Yere saçılan yakıt paspasla temizlenmeli ve motoru çalıştırmadan önce yakıt tankının kapatılması unutulmamalıdır.
**Forkiftinizi sadece müsaade edilen alanlara park edin. Çatalları tamamen zemine değecek biçimde indirin, vites kolunu "PARK" konumuna ve kontak anahtarını da "OFF" konumuna alın. Kontak anahtarını üzerinde bırakmayın ve tekerleklerin arkasına takoz koyarak emniyete alın.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst