• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık Kamuda Is Güvenliği Uzmanı Olma Şartları

mhmtdmrc

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Nisan 2016
Sertifika
Diğer Belge
Firma
MALİYE
Mrb arkadaşlar..benim merak ettiğim ve araştırdığım konu 6331 sayılı kanunun 8.madde 7.fıkrası...bu fıkrada 3 şart olduğunu düşünüyorum..
7.fıkra..kamu kurum ve kuruluşları ilgili mevzuata göre çalıştırılan aile hekimi veya is guvenligi uzmanı olma niteliğine haiz, belge sahibide olmal ri şartı ile...devam ediyor...
1..ilgili mevzuat alanında çalıştırılan..
2..işyeri hekimi veya is guvenligi uzmanı niteliğine haiz olacak...
3..belge sahibi olması sartida sağlanacak...
1.sart takı ilgili mevzuat..is guvenligi ve sağlığı mevzuatı dur..halen il gıda ve tarım...çevre şehircilik mud lüğü..belediyeler imar fen işleri. Mud..lugunde iş sağlığı ve guvenligi alanında görev yapan çalışan mimari mühendis ve teknik eleman lar var..
2. Şart işte bu çalıştırılan personel niteliklere haiz olacak yani mimar.müh ve teknik eleman.
3.şart ise yukarıdaki şartların yanında belge sahibi de olmasi da lazım diyor..
Yani zaten bu işi görevi gereği yapan kişilere kendi kurumunun da is guvenligi uzmanlığında ek görev verilebilir.diyor.
Yoksa gıda müh Mezunu biri polis memuru olmuştur ve c sınıfı belge de almış ise ..kendi kurumunda is guvenligi uzmanı olurmu....
Bana göre hayır..çünkü 1. Şartı taşımıyor yani ilgili mevzuata göre çalışmıyor..adam trafik polisliği yapıyor...

sizlerin görüşü nedir..
 
Bende sizin gibi düşünüyorum. Benim kafama takılan başka bir mevzu var.O da şu.Aynı maddedeki (belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda) şartı da Bazı kamu kurumlarında iş güvenliği yapmaya haiz olan belgeli çalışanların iş güvenliği işini yapmaya zamanlarının olmaması.İl müdürlüklerinin elemanlarının çoğu denetim görevinde olduğu için iş güvenliğe zaman ayıramayacak olması. Sabah çıkıyorlar akşam mesai saatinin bitimine yakın dönüyorlar.Zaten kamu kurumlarında çalışan yetersizliği hep şikayet konusu olmuşken iş güvenliği konusu için çalışacak memur ayrılabilecekler mi?
 
Bu kişilere en fazla 80 saat e kadar görev verilir denmiştir...kurum amiri bunu 20 saat olarak da belirleyebilir iş yüküne göre....

Eğer bu mümkün değilse özel sektörden alacak..ki en doğrusuda bu...
Bu kanun maddesine göre 3 şart var...zaten is sağlığı ve guvenligi mevzuatına göre denetim yapan personel arasında mimar müh.teknik eleman kadrosu yok ise bu görev hiç verilmez..3 şart
in birlikte gerçekleşmesi gerek..böyle personelde çok yok kamu da...
 
Arkadaşlar kamuda c belgeli tam zamanlı iş güvenliği uzmanları ortalama ne kadar ücret talep ediyor...
 
@mhmtdmrc
Ben Kamu kurumunun birinde Mühendis olarak çalışıyorum bir ben de İSG uzmanlığı belgesi var birde biyoloji mezunu saglık hizmetleri kolunda çalışan arkadaş da var isg c sınıfı uzmanlık sizin dediğiniz mimar mühendis veya teknik eleman bu arkadaşı kapsamıyor mu ben öyle mi anladım? Yani bu arkadaş isg uzmanı olarak görevlendirilemez mi? Teşekkürler.
 
@kralex19
Mimar mühendis veya teknik eleman ve biyolog İSG uzmanı olabiliyor. Kurumda bu sıfatları taşıyan personel yoksa dışardan hizmet alımı yapılacak yada diğer kurumlardan destek istenir. Tüm kamu birimlerinde 2016’nın 7. ayından itibaren tehlike sınıfına bakılmaksızın işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve yardımcı sağlık personeli bulundurmak zorunluluğu geliyor.
 
@Musa Kamil Ekin
Teşekkür ederim hocam Peki benim bulunduğum kurum 50 kişinin altında çalışanı var bu isg uzmanı çalıştırma zorunluluğunu etkiliyor mu?
 
@kralex19
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda bulundurma zorunluluğu var, Az tehlikeli sınıflarda ise 50 çalışandan fazla ise bulundurma zorunluluğu var.
Sizde tehlike sınıfınıza göre değerlendirmelisiniz.
 
@Musa Kamil Ekin
Doğa Koruma Milli Parkların tehlike sınıfını bulamadım sizin bir bilginiz var mıdır bu konuda ? Av koruma yaban hayatı vs var içinde
 
@kralex19
TARIM, ORMANCILIK VE BALIKÇILIK
Bitkisel ve hayvansal üretim ile avcılık ve ilgili hizmet faaliyetleri gibi geçiyorsa tehlike sınıfı yok. Bunu da
[XLS]
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
tıkladığınızda en başta bulabilirsiniz.
 
@kralex19
i
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

)(2) Teknik eleman: Teknik öğretmenler, (Değişik ibare:RG-11/10/2013-28792) fizikçi, kimyager veya biyolog unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin (Değişik ibare:RG-30/4/2015-29342) iş sağlığı ve güvenliği lisans veya ön lisans programı mezunlarını, ifade eder.
 
Mrb.İyi Çalışmalar;Arkadaşlar,
iş güvenliği uzmanları yönetmeliğinde, az tehlikeli grubta olmak kaydı ile 1000 personel için ayda tam zamanlı İş güv.Uzmanı görevlendirilir .denilmektedir.
(İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK madde 12)
Yine;6331 s ayılı kanununda 6331 sy kanun madde 8 fıkra 7 de, Kurumda çalışan iş güvenliği belgesi sahibi personele de bu görevin verilebileceği belirtilmiştir.
Burada öğrenmek istediğim 1200 personeli olan kurum için, biz bu belge sahibi personelimize Ay bazında (1000 personel*10 dk kişi başı=10000 dk/60 dk=166 saat görev) TAm Zamanlı Çalışma görevi verilebilir mi.?
Yada önce 1000 personel için tam zamanlı çalışacak 1 uzman alıp, geri kalan 200 çalışan için de 200*10 dk.=2000 dk/60 dk=33,3 saat lik ek görevmi verilecektir.
 
@mhmtdmrc
Tam zamanlı iş güvenliği uzmanının aylık 195 saat çalışma zorunluluğu var. Buda 1170 işçiye tekabül ediyor.Yasaya göre 1 uzman(1000 işçi)+1 uzman(200 işçi) olması gerekeni söylüyor ama 195 saati düşündüğümüz zaman sadece 30 işçi için 1 uzman daha gerekiyor. İSG-Katip tam zamanlı iş güvenliği uzmanı için 195 saati kabul ediyor.
 
musa bey,195 saat çalışma zorunluluğunu ifade eden bir dayanak var mı..kanun 1000 kişi
 
arkadaşlar kamuda uzman çalıştırması ile ilgili bir dosya yükledim, eksiği filan var mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • e bildirge şifre alımı.docx
    16,3 KB · Görüntüleme: 18
@mhmtdmrc
Siz sadece teknik şartname bazında tehlike sınıfı ve çalışan sayısını belirtebilirsiniz. İşverenin ve OSGB'nin uyması gerekenler zaten sözleşmede belirtilmektedir.Kamu kurum ve kuruluşlar şartnamede işyerine bakabilecek iş güvenliği uzmanın, işyeri hekiminin ve diğer sağlık personelinin özelliklerini, OSGB'nin deneyim süresi ve yetki belgeleri, OSGB'nin işyerinizde çalışma koşulları gibi hususları belirtebilir.
 
Üst