• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yağlı Radyatör Hakkında Herşey

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
Yağlı Radyatör Hakkında Herşey...
Yağlı radyatör, kalorifer peteği görünümündedir. Ancak yağlı radyatör, ısıtılmış su yerine elektrikle ısıtılmış yağ bulunan seyyar, tekerlekli petektir. İçinde, ısıtılmış yağları aktaran radyatör vardır. Yağlı radyatörler havayı kurutmadıkları ve ısıyı eşit miktarda yaydıkları için tercih sebebidir.
32779_6041167_8840601600_LO1_20141024_115343_medium.jpg



Yağlı Radyatör Nedir?

Elektrik ile çalışan radyatördür. Görüntüsü kalorifer peteklerine benzer ve tekerlekli taşınabilirdir. İçinde rezidans vardır, rezidans petek içerisinde bulunan kalın yağı ısıtmaktadır. Yağlı radyatörler havayı kurutmadığı için ve ısıyı direkt olarak vermediği için elektrikli ısıtıcılar arasında en sağlıklısı olarak bilinir. Ayrıca, elektrik tüketimi diğer elektrikli ısıtıcılara göre daha azdır.

koctas-bes-dilimli-yagli-mini-radyator-isitici.jpg


Yağlı Radyatör Neden Tercih Edilir?

Yağlı radyatörler, konveksiyon yolu ile uzun süreli ısı sağlamanın en verimli yoludur. Ayrıca, bulunduğu alan içerisinde ısıyı her yere eşit miktarda yaydığı, ısıyı direkt olarak vermediği ve az elektrik tükettiği için sıklıkla tercih edilir.
127783088_tn30_0.jpg


Yağlı Radyatör Nasıl Çalışır?

Ünitenin içerisinde bulunan kalın yağ, elektrik ile ısınır ve yap radyatör içerisinde dolaşır. Bu şekilde ısısı artan yağ, ısıyı bulunduğu alana yayar. Özel tasarımı sayesinde, ısıtmaya devam etme yeteneği (ısıl atalet) kapatıldıktan sonra da ısı eşit ve usul bir şekilde tüm odaya eşit miktarda yayılır ve sıcaklık gece boyunca sabit kalır.
B2000014455.jpg


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Musa bey teşekkürler,

Peki yağlı radyatörlerin kullanımı ne kadar emniyetlidir? Emniyetli kullanmak için neler yapılmalıdır?
 
@Fatih Özcan
Yağlı Radyatör kalorifer peteği görünümlü ancak içinde ısıtılmış su yerine elektrikle ısıtılmış yağ bulunan seyyar, tekerlekli petektir. İçinde yer alan ve ısıyı aktaran radyatör içinde yağlar vardır. Havayı kurutmaması ve ısıyı eşit yayması ile tercih sebebidir.

Yağlı radyatörler, konveksiyon yolu ile uzun süreli ısı üretmenin en etkili ve en verimli yoludur.

Ünitenin içerisindeki yağ, elektrik ile ısıtılır ve bu şekilde sıcaklığı artarak odaya ısı yayar. Özel tasarımı ve ısıl atalet özelliği (ısıtmaya devam etme yeteneği), kapatıldıktan sonra da ısının eşit ve usul bir şekilde tüm odaya yayılmasına olanak tanıyarak, sıcaklığın gece boyunca bile sabit kalmasını sağlar.

Yağlı radyatörlerin, modellerine, markalarına göre özellikleri değişmekte olup. Bu özellikleri bazı başlıklar altında toplamak mümkündür. Bunlar: Yakıt Cinsi, Fan Isıtıcı, Dilim Sayısı, Işıklı İkaz Lambası, Termostat, Zamanlayıcı, Homojen Isı Dağılımı Sağlayan Fan, Kablo Saklama, Devrilme Emniyeti, Sıcaklık Seviyesi Sayısı, Aşırı sıcaklığa Karşı Güvenlik, Şebeke Gerilim (V/Hz), Isıtma Gücü (w), Panel Genişliği (mm), Yükseklik (cm), Genişlik (cm), Derinlik (cm), Ağırlık (kg).

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Yukarıda yağlı radyatörlerin bazı özelliklerini saydık ama o radyatörün bozulması yada ekipmanlarının deforme olması durumunda emniyetlidir diyemeyiz. Muhakkak ki emniyetli olması için zaman içerisinde periyodik kontrolleri yapılmalıdır(ekipman kontrolü).Yağlı radyatörler cinsine göre farklılık göstereceği gibi insan üzerinde olumsuz etkileri de olabilir.
Elektriksel hiçbir ürünün dört dörtlük emniyetlidir demek mümkün değildir...
 
Elektrikli Yağlı Radyatör Güvenlik Uyarıları

Elektrikli bir cihazı kullanırken aşağıdakiler de dahil olmak üzere temel güvenlik önlemlerine her zaman uyulmalıdır:

CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE TÜM TALİMATLARI OKUYUN

UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma riskini azaltmak için:
  1. Ürün sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
  2. Cihazı, değer plakasında belirtilen voltaja sahip tek fazlı AC kaynağına bağlayın.
  3. İşaretteki şekli “ÜZERİNİ ÖRTMEYİN” anlamına gelmektedir.
  4. Aşırı ısınmayı önlemek için ısıtıcının üzerini örtmeyin.
  5. Kullanım esnasında ısıtıcıyı asla gözetimsiz bırakmayın. Kullanmıyorsanız her zaman cihazın açma/kapama düğmesini OFF (KAPALI) konumuna getirin ve fişini elektrik prizinden çekin.
  6. Isıtıcı çocuklar, özürlü kişiler veya yaşlılar tarafından veya bu kişilerin yakınında kullanılırken ve ayrıca çalışır durumdayken başından ayrılmak gerektiğinde çok dikkatli olunmalıdır.
  7. Isıtıcı, bir elektrik prizinin hemen altına yerleştirilmemelidir.
  8. Kabloyu halının altından geçirmeyin veya kablonun üzerini kilim, yolluk ve benzeri şeylerle örtmeyin. Elektrik kablosunu insanların geçmediği ve takılmayacağı yerlerden geçirin.
  9. Isıtıcının kablosu veya fişi hasar görmüşse ya da ısıtıcının kendisi arızalanmışsa, düşürülmüşse veya herhangi bir şekilde hasar görmüşse ısıtıcıyı çalıştırmayın.
  10. Elektrik kablosu arızalanırsa, tehlikeli durumların önlenmesi için üretici, yetkili servis ya da benzer niteliklere sahip bir kişi tarafından değiştirilmelidir.
  11. Aşırı ısınmaya bağlı olarak yangın tehlikesine neden olabileceği için uzatma kablosu kullanmaktan kaçının.
  12. Isıtıcıyı iyi havalandırılan bir yerde kullanın. Isıtıcının herhangi bir havalandırma veya çıkış deliğine yabancı maddeler sokmayın veya girmesine izin vermeyin. Olası bir yangını önlemek için hava giriş veya çıkış deliklerini herhangi bir şekilde kapatmayın. Isıtıcıyı yatak gibi deliklerinin kapanabileceği yumuşak yüzeyli yerlerde kullanmayın. Isıtıcıyı sadece düz ve kuru zeminlerde kullanın.
  13. Yangın tehlikesi meydana gelebileceği için bu ısıtıcıyı yanıcı malzemelerin, yüzeylerin ya da maddelerin yanına koymayın. Yukarıda bahsedilen yanıcı malzemeleri, yüzeyleri veya maddeleri ürünün ön kısmından en az 1 metre uzakta tutun, yan ve arka kısmına ise hiçbir şekilde yaklaştırmayın.
  14. Isıtıcının içinde aşırı ısınabilen ve elektrik arkı veya kıvılcım oluşturabilen parçalar bulunduğu için ısıtıcıyı benzin, boya veya diğer yanıcı sıvıların depolandığı garaj ve atölye gibi alanlarda kullanmayın.
  15. Bu ısıtıcıyı banyo, duş veya yüzme havuzunun yanında kullanmayın. Isıtıcıyı asla banyo küvetinin veya diğer su dolu alanların içine düşebileceği yerlere koymayın.
  16. Kullanım esnasında ısıtıcı sıcaktır. Yanıkları ve yaralanmaları önlemek için çıplak cildin sıcak yüzeylere temas etmesine izin vermeyin. Verilmişse, ürünü taşımak için tutamakları kullanın.
  17. Aşırı yük oluşabileceği için ürününüzle aynı elektrik devresi üzerinde başka cihazların takılı olmadığından emin olun.
  18. Bu ısıtıcı, belirli bir miktarda özel bir yağla doldurulmuştur.
  19. Yağ haznesinin açılmasını gerektiren onarımlar sadece, yağ sızıntısı durumunda da iletişim kurulması gereken üretici veya yetkili servis tarafından gerçekleştirilmelidir.
  20. Ürünün atılması sırasında içindeki yağın atılmasıyla ilgili düzenlemelere uyulmalıdır.
  21. Bu ısıtıcı zemin alanı 5 M2’den küçük olan bir odada kullanılmamalıdır.
  22. Bu cihaz, güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi altında olmadıkları veya böyle bir kişiden cihazın kullanımıyla ilgili talimatları almadıkları sürece fiziksel, duyusal veya zihinsel yeteneklerinde yetersizlik bulunan veya bilgisiz ya da deneyimsiz kişiler (çocuklar dahil) tarafından kullanılmaya uygun değildir.
  23. Çocuklar, cihazla oynamamalarının sağlanması için gözetim altında tutulmalıdır.
  24. Ürünün üzerine oturmayın.
 
Daha fazla bilgi almak için ekteki kullanım kılavuzlarını inceleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Altus.pdf
    655,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Beko.pdf
    730,6 KB · Görüntüleme: 23
@Fatih Özcan
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Marka reklamı olur diye bu bilgileri kullanmak istemedim. Saygılarımla...
 
Üst