• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Önlemini Almayan Çalışana 26 Hafta Hapis

Manchester'da 18 metre yükseklikte, düşmesini durduracak hiçbirşey olmadan çalışırken kameralara yakalanan "Cesur" iskeleci hakime "aptal bir andı" diye söyledi.

Manchester şehir merkezinde bir bina üzerinde çalışırken; Terrance Murray, emniyet korkulukları olmadan ahşap bir tahta üzerinde fotoğraflandı. Çalışan emniyet kemeri giyiyordu fakat hiçbir şeye bağlı değildi.

Eski bir sağlık ve güvenlik müfettişinin bu resmi çektiğini sonradan öğrenen Murray (27), sorunsuz bir şekilde iskeleden inmeyi başardı.

Çalışana tehlikeli hareketinden dolayı 26 haftalık hapis cezası verildi ve çalışan tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın ihlal edildiği kabul edildi.

Manchester Sulh Ceza Mahkemesine çıkan Murray, 30 Haziran'daki hareketinin sadece kendi güvenliğini değil, başkalarının güvenliğini de riske attığı söylendi.

Murray, camı yenilemek için Quay Caddesi'ndeki Sunlight House arkasında çalışma alanına iskele kuruyordu. Kanunların öngördüğü şekilde düşmesini önlemek için korkuluk kurmadan, tahta kalaslar üzerinde duruyordu.

Mahkeme, bir emniyet kemeri giydiğini duydu ancak kemer herhangi bir şeye bağlı değildi.

JS142261855.jpg
OBI_Sunlight_House.jpg

Sunlight House

Savcı Seb Gomez, Murray'e doğru güvenlik ekipmanlarının verildiğini ve işin hızla yerine getirilmesi konusunda baskı altında olmadığını söyledi.

Ayrıca Savcı "Bay Murrary 'nin geniş kapsamlı eğitimi ve 8-9 yıllık tecrübesine bakılarak işini doğru bir şekilde yapmasını beklemek makul olanıdır" diye ekledi.

Sağlık ve Güvenlik Yöneticileri ile yapılan röportajda Murray, hareketini "aptalca bir an" olarak nitelendirdi.

Murray 'i savunan Gareth Price "Bu eylemin, yaygın iş güvenliği uygulamalarından birisi olduğuna dair bir kanıt bulunmuyor." dedi. ve "Bir anlık aptalca bir an gibi görünüyor." diye ekledi.

Bölge Hakimi Mark Hadfield, Murray'in hareketinden dolayı "gerçek bir pişmanlık" göstermesinden memnun kaldığını söyledi. Hareketinin, Murray 'in ve başkalarının güvenliğini riske attığını ayrıca dengenin kaybedilmesi durumunda oluşan risk başkaların yaralanmasına ve potansiyel olarak ölüme sebep olabilir." diye ekledi.

JS142263448.jpg

İskele montajcısı, Terrance Murray

Artık iskele montajcısı olarak çalışmayan Blackburn' lu Murray, 26 ay hapis cezasına çarptırıldı ve ceza 12 ay askıya alındı. Ayrıca Murray 'in, 100 saat kamu hizmeti görevini tamamlamasına ve 615 Pound 'luk masraf ve mağdur ücreti ödemesine karar verildi.

Sağlık ve emniyet müfettişi Matt Greenly, "Mahkemenin, kimseye zarar gelmediği halde, zarar veya ölüm riskinin çok gerçekçi olduğunu takdir ettiği için minnettarız." dedi.

"Düşmenizi durduracak bir şey yoksa, işindeki en iyi insanlar için bile anlık bir konsantrasyon kaybı ölüme neden olabilir."

Murray, bir sağlık ve güvenlik uzmanı tarafından görüldüğü için şanslıydı.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst