• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2016 Yılının Şubat Ayında En Az 140 Işçi Yaşamını Yitirdi...

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), yazılı, görsel, dijital basından , emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ile işçiler, işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit ettiği ve her gün güncellenen bilgiler ışığında 2016 yılının Şubat ayında en az 140 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Şubat ayında yaşamını yitiren 140 emekçinin 129’u işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 4’ü çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 7’si esnaflardan olmak üzere 11’i kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor

İşçi ölümleri en çok inşaat, savunma/güvenlik, tarım, ticaret/büro ve taşımacılık işkollarında yoğunlaştı…

İnşaat, Yol işkolunda 20 işçi; Savunma, Güvenlik işkolunda 19 işçi; Tarım, Orman işkolunda 15 emekçi; Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 15 emekçi; Taşımacılık işkolunda 14 işçi; Madencilik işkolunda 8 işçi hayatını kaybetti.

İş cinayetleri en çok trafik/servis, düşme, ezilme/göçük nedenli…

Diğer nedenlerden dolayı (intihar, silahlı saldırı, kalp krizi) 57 işçi; Trafik, Servis Kazası nedeniyle 25 işçi; Düşme nedeniyle 21 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 13 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 8 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 7 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 5 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 3 işçi; Kesilme, Kopma nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirdi…

04.03.2016
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst