• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Başarıyı Arttırmanın Yolları

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
BAŞARIYI ARTIRMANIN YOLLARI...
YENİ BİR EĞİTİM DÖNEMİNE DAHA BAŞLADIK. ÖĞRENCİLER, EĞİTİMCİLER VE VELİLER HIZLI BİR GİRİŞLE AKADEMİK YOLCULUKLARINA DEVAM EDECEKLER.

28.09.2015

Bu yolculukta her anne babanın istediği şey, çocuğunu başarılı görmek olacaktır. Başarıya giden yolda atlanan, görmezden gelinen ya da hiç düşünülmeyen noktaları fark etmek ve üzerinde çalışmak size ve çocuğunuza yarar sağlayabilir.

BAŞARININ TANIMINI İYİ YAPIN:
Başarı sadece notlarla, artılarla, yıldızlarla, madalyalarla ölçülebilen bir şey değildir. Bunlar sadece semboldür ve sistematiktir. Oysa bunun yanında, çocuğun mutlu, sorumluluk sahibi, özgüvenli, problem çözme becerisi yüksek bir birey olmasına giden yaşamsal başarı kriterlerini görmezden gelmeyin.

DERSLERİN AMACINI FARK EDİN VE ETTİRİN:
Birbirinden farklı derslerin müfredatta yer almasının ve öğretilmesinin bilimsel bir sebebi vardır. Bu da beynin farklı alanlarını aktive ederek, zihnin potansiyellerini kullandırmaktır. Bu noktada eğitimciler ve anne babalar, çocuğun öğrenme serüvenini ciddiye almalı ve ezberden uzak, mantığa ve eleştiriye dayalı, görsel-işitsel açıdan zenginleştirilmiş eğitim yollarını tercih etmelidir.

ders.jpg


ÇOCUĞUNUZU TANIYIN:
Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun onu tanıyın. Meraklarını, korkularını, hayallerini, sırlarını, dedikodularını, sizlere ve kendine yönelik düşüncelerini, eleştirmeden ve tenkit etmeden dinleyin. Aranızdaki bu bağ, ona yankın olmanızı sağlar ve sizi sadece “Dersin yok mu senin?” diye soran bir ebeveyn olmaktan korur.

ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN:
Günde on beş dakika da olsa birebir vakit geçirin. Sizinle oynamak, oturmak ya da sohbet etmek istediğinde onu ders başına yollamayın. Önce onunla iletişime geçin, sonrasında sınır koyduğunuz saatte dersi gündeme getirin.

HOBİLERİ İHMAL ETMEYİN:
Araştırmalar, okul dışında bir sanat ya da spor faaliyetine devam eden öğrencilerin, akademik açıdan daha başarılı olduğunu gösteriyor. Oysa ülkemizde kurslar ve faaliyetler başarı engelleyici ve zaman kaybı görülerek tatillere kadar ertelenir. İyi yapılacak bir haftalık planla bir saat de olsa beynini boşaltmasını sağlayacak bir aktivite bulmanız yararlı olacaktır.

ÖDEVLERİ SİZ YAPMAYIN:
Çoğu ebeveyn, zamansızlıktan, sıkışıklıktan ya da çocuğu reddettiği için, ödevleri çocukları yerine yapabiliyor. Bu sorunu çözmediği gibi, daha da büyütüyor. Çocuğun disiplin kazanabilmesi için ödevleri sadece onun yapmasını sağlayın. Bu noktada işe yarayan bir sistem, okuldan döndükten sonra bir saatlik dinlenme, ardından ödevlerin yapılması ve geri kalan vakitte (ki bazen aşırı ödev verildiğinde zaman kalmıyor) dinlenme ve birlikte vakit geçirme şeklinde sürdürülebilir. Çocukların ödevi reddetme sebepleri bazen öğretmenin aşırı ödev vermesi ya da ödevleri kontrol etmemesi olabiliyor. Bu noktada öğretmenle işbirliği yapılmalı ve sistem gözden geçirilmeli.

%C3%B6dev.jpg


SORUMLULUK VERİN:
Çocuğun yaşına göre sorumluluklar verin. Para ödeme, oda toplama, sofraya yardım etme gibi küçük sorumluluklar erken yaşta kazandırıldığında çocuk ilerleyen yaşlarda da daha bilinçli ve motive olabiliyor.

MODEL OLUN:
Eğer evde sürekli televizyon açıksa, ebeveynlerin ellerinden tablet y ada telefon düşmüyorsa, ebeveynler alsa kitap okumuyorsa çocuğun da bunu modelleyeceğini unutmayın. Sergilemediğiniz bir tabloyu çocuğunuzdan beklemek yerine, tutumlarınızda değişime gidebilirsiniz. Yetişme tarzınız, eğitim durumunuz buna izin vermese bile, elinizden gelen değişimi yapmanız bile yeterli olacaktır.

PSİKOLOJİK AÇIDAN HASSAS YAKLAŞIN:
Çocuğunuzu diğer kişilerle kıyaslamayın, başka insanların önünde onunla ilgili olumsuz söylemlerde bulunmayın, ebeveyn iletişiminize dikkat edin, evde tartışmalardan uzak durun, mükemmeliyetçi olmayın. Sadece olumsuz yönleri değil, olumlu yönleri ortaya çıkarın. Sevdiğinizi, gurur duyduğunuzu paylaşın. Önerilerin bir kısmının, çocuğunuzun yaşına, mizacına, ülkemizin eğitim sistemine uymadığını düşünebilirsiniz. Ama eminim ki, içinde bulunduğunuz duruma göre şekillendirip uygulayabilirsiniz. Ve lütfen unutmayın, bir çocuğun ve bireyin yaşamındaki en önemli sistem, ebeveynlerinden öğrendiği ilkelerden oluşur.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst