• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TV DİZİSİNDE YANLIŞ YÖNLENDİRME

A

ASUMANİNCE

Merhaba;
TV'de yayınlanan Camdaki Kız isimli dizinin 28.bölümünde iş güvenliği uzmanlarının görev, yetki ve sorumluluklarına dair yanlış bir yönlendirme ve aynı zamanda ilgili kanun olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na aykırı ifadeler ve yönlendirmeler de söz konusu. Özellikle ölümlü iş kazasında sadece iş güvenliği uzmanı suçlu gibi bir algı oluşturmakta kullanılan ifadeler. 29 Ocak 2022 tarihli bir gazetede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamayı okudum ancak toplumumuzun gazete okuma ve haber takip etme oranı düşünüldüğünde bu açıklamanın yanlış yönlendirme ve yanlış algı oluşmasında müdahale için etkin olmadığı kanaatindeyim. Bu mesleğimize dair yanlış ve hatalı fikir sahibi olunmasına sebebiyet verecek bir husus olduğu için, ilgili konuda gerekli düzeltmelerin yapılması için bakanlığa ve rtüke geri bildirimlerde bulunmalıyız diye düşünmekteyim.
Kolay gelsin herkese, iyi çalışmalar dilerim.
 
Üst