• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Esnafa 10 Ay Işsizlik Maaşı...

Esnafa-Yard%C4%B1m.png


06.10.2016

İşçilere verilen 10 aya varan işsizlik maaşının, esnaf için de uygulanması masada. Bakan Tüfenkci, ‘Devlet gerekli katkıyı vermeye hazır, esnaf da bu katkıyı verirse fon oluşturacağız’ dedi. Esnafa 10 Ay İşsizlik Maaşı için işsizlik primi ödemek durumunda kalacak.

Esnafa 10 Ay İşsizlik Maaşı ve İşsizlik Fonuna Devlet Katkısı
Hükümet, işçiler işsiz kaldığında devreye giren ‘ işsizlik fonu ‘nun esnaf için de kurulması amacıyla kolları sıvadı. Fon için devlet katkısı müjdesi geldi, çalışma hayata geçtiğinde kepenk kapatan esnaf da işsizlik maaşından faydalanabilecek. İşçilerle aynı sistem uygulanırsa, esnaf da 10 aya varan işsizlik maaşı alabilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf için işsizlik fonu oluşturulmasına yönelik bir çalışmanın bulunduğunu belirterek, “Bunun bir ayağı esnaf, bir ayağı devlet. Devlet gerekli katkıyı vermeye hazır. Esnaf da bu katkıyı verirse böyle bir fonu oluşturacağız” dedi. Esnafın iflas etmesi veya dükkânını kapatması halinde, yeni bir işyeri açana kadar mağdur olmaması için tıpkı diğer işsizlik sigortalarındaki gibi bir fon oluşturulmasının doğru olacağını anlatan Tüfenkci, bunu kamuoyu görüşüne açtıklarını belirtti.

Yüzde 1 Prim Ödüyor
İşçiler, işsiz kaldığında fondan 10 aya varan süreyle işsizlik maaşı alıyor. Bu sisteme göre; işsizlik sigortası primi, sigortalının prime esas aylık brüt kazancının üzerinden hesaplanan yüzde 1 sigortalı, yüzde 2 işveren ve yüzde 1 devlet payından oluşuyor. İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler, son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alabiliyor.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst