• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hafızayı Güçlü Tutmanın 10 Doğal Yolu...

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
57e2ff72bc2cb51e68229ee6_0.jpeg


22 Eylül 2016

Bilgi depolama alanımız olan hafızanın kapasitesi sınırsız… Üstelik ne kadarını kullanabileceğimiz de bize bağlı. Hafızayı güçlendirmenin en doğal yolu ise elbette doğal besinler tüketmek. İşte hafıza dostu doğal besinler listesi…


Gün boyunca yediklerimiz, içtiklerimiz doğrudan beynimizin çalışma temposunu ve verimliliğini etkiler. Özellikle bilgi depomuz olan hafızanın gelişiminde de rol oynar. Besin yetersizliği ve kalitesizliği beyin fonksiyonlarında aksamalara sebep olabilir! Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz ya da önceden önleminizi almak istiyorsanız; bu doğal yöntemleri uygulamanız yardımcı olacaktır.

Omega-3
Somon, alabalık, palamut, sardalya gibi omega-3 yağ oranı yüksek olan balıkları tüketmeye özen gösterin. Çünkü omega-3 yağı Alzheimer hastalığı riskini düşürür, hafıza kaybını önler, beynin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, kalp ritmini düzenler. Serotonin hormonu salgılatan o3 yağı kişinin kendisini iyi hissetmesine katkı sağlar.

Kepekli gıdalar
Beyin fonksiyonlarının enerji deposu olan kepekli ürünler, dikkat dağınıklığını azaltır, odaklanmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kan dolaşımını düzenler. Sofralarda beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmenizi de tavsiye ederiz.

Yaban mersini
Koyu kırmızı ve mor renkli meyve ve sebze tüketimi hafızayı geliştirir ve kısa süreli hafıza kaybını önler. Yaban mersini bunlardan sadece biri. Stresi azaltır. Özellikle çalışan kesimin birincil doğal antidepresanıdır.

B vitaminleri
Özellikle B6 ve B12 vitaminlerinin tüketimi felç, bunama, Alzheimer hastalığı riskini azaltır. B vitaminleri bakımından zengin olan tavuk,balık,yumurta ve yeşil yapraklı bitkilerin tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir.

Kuş üzümü
İçerisinde bulunan C vitamini zihinsel çeviklik kazandırır. Yaşa bağlı olan bunamaya ve Alzheimer hastalığına karşı koruyucu görevindedir. Kuş üzümüyle beraber turunçgiller ve brokoli de bu korumayı destekler.

Kahve
Kafein, beyin fonksiyonlarının yüksek performansta çalışmasını sağlar. Hafızayı dinç tutar ve geliştirir. Günde iki fincan kahve buna yardımcı olur.

Domates
Yaz mevsiminde salataların vazgeçilmezi olan, anti-oksidant özelliğiyle bilinen domates, vücuttaki hücre yenilenmesini hızlandırır ve hafızayı güçlendirir. Erken bunamanın ve kısmen Alzheimer hastalığının önüne geçer. Sofranızdan eksik etmeyin

Kabak Çekirdeği
Çinko bakımından zengin, sayısız mineral içeren kabak çekirdeği tam bir beyin dostu. Stresi azaltır, serotonin hormonu salgılatmaya yardımcı olur. Dizi veya film izlerken ayçiçeği çekirdeği yerine kabak çekirdeği tüketmenizi tavsiye ederiz.

Brokoli
C vitamininin yanında K vitamini deposudur. Sinir sisteminin dinç durmasını sağlar, reflekslerinizi kuvvetlendirir, beynin gelişimini hızlandırır. Ayrıca vücuttaki toksinlerin atılmasına büyük katkı sağlar. Detoks yapmak isteyenlere duyurulur.

Adaçayı
Diğer bir adıyla ’dişotu’ olarak bilinen adaçayı, hafızaya büyük katkısı vardır. Özellikle odaklanma sorunu yaşayanlar için bir numaralı doğal ilaçtır. Diğer bir yandan günlük stresi azaltır. Beyin nöronlarının arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirir.

Ceviz
Yeşil yapraklı sebzelerin, kuş burnunun, kepekli gıdaların ve yumurtanın yanında ceviz de E vitamini kaynağı, yaşlılıkta görülen geçiçi hafıza kaybını, anlama ve kavrama bozukluklarını engeller.

Hürriyet

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst