• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastaneler Ve Sağlik Sektöründe Neden Işaret Dili?

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
İşaret Dili işitme veya konuşma engellilerin kendi aralarında ve diğer insanlarla iletişim kurabilmek için el hareketlerini, yüz mimiklerini ve bir bütün olarak vücut dilini kullanarak oluşturdukları sessiz, görsel bir dildir.

İşaret Dili bilen eleman, artık tüm kurumlar için bir ihtiyaç haline gelmiştir. Özellikle hastanelerde bu dili bilen ve konuşan eleman sayısı yok denecek kadar azdır. Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu rakamlarına göre Türkiye’de 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli bulunmaktadır. İşitme engelli vatandaşlarımızın sağlık ve diğer kamusal alanlarda ciddi sorunlar yaşadıklarının bilincinde olan Eraka Eğitim Kurumları ‘Sağlık sektöründe işaret dilini bilen personelin olmayışı, derdini anlatamayan işitme engelli vatandaşlarımıza, yanlış tedavilerin uygulanması, bunun sonucunda da başka hastalıklar ile sakatlıklara neden olmasından yola çıkarak, sağlık çalışanlarına özel işaret dili kursları ile sağlık sektörüne donanımlı tıbbi sekreterler yetiştirmeyi ve hali hazırda sağlık sektöründe çalışan tüm personellerin bu dili öğreterek işitme ve konuşma enhgelli hastalarla yanlış iletişim kurmalarını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

KİMLER KATILABİLİR?
İşaret Dili Kursu ve eğitimi ile birlikte Hastanelerin ve Sağlık Merkezlerinin daha donanımlı personellere ihtiyac duyması,Tıbbi Sekreter olarak çalışmak isteyen öğrenci ve mezunlarımızı ayrıcalıklı kılacak ve aranılan eleman olmalarını sağlayacaktır.Ayrıca Kurumsal İşletmelerde Görev alan;

  • Sağlık Sektöründe çalışan Halkla İkişkiler ve Müşteri Temsilcileri
  • Hastane ara yöneticileri
  • Medikal İngilizce eğitimi almak isteyen sağlık profesyonelleri
  • Hasta Hizmetleri çalışan ve yöneticileri
  • Pazarlama Departmanı çalışan ve yöneticileri
  • Tıbbi Sekreterler
  • Doktor ve Hemşireler
EĞİTİM SONRASI KAZANIM VE BECERİLER

  1. Hastaneye girişinden çıkışına kadar olan süreçte, Kimlik sormayı, muayene, kontrol randevu alma, tahlil yaptırma, asansör, tuvalet, lavabo, müracaat bankosu v.b.) gibi konularda sorunsuz iletişim kurabilecekler,
  2. Çalıştığınız kurumlarda işitme ve konuşma engelli hastalarla yaşanan iletişim problemlerini en aza indirgeyerek işaret dilini etkin bir şekilde kullanarak müşteri memnuniyetini maksimuma çıkarabileceklerdir.
  3. İşaret Dili’ni kullanarak kamusal alanlarda (Hastane,Polis Merkezi, Belediye,Banankalar vb.) konuşarak kayıt ve kabul işlemlerini yapabilecek, doğru yönlendirmeler yapabileceklerdir,
  4. İşitme ve konuşma engelli hastalarla temel düzeyde iletişim kurabilecekler,
  5. Sağlık sektörüne özel medikal terminolojiye hakim olacaklar,
  6. İşitme ve konuşma engelli hastaların dertlerini anlayabilecekler,
  7. Muayene ve tedavi için gerekli olan sağlık belgelerini doğru bilgi alarak zorlanmadan doldurabilecekler,
  8. Hastalıklara sadece Latince değil İşaret Dili’ni öğrenerek de hakim olacaklar,
  9. Muayene öncesi doldurulacak olan kayıt ve formlarla ilgili soru sorabileceklerdir.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst