• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Işyerinde Öfke Kontrolü

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
%C4%B0%C5%9Fyerinde-%C3%96fke-Kontrol%C3%BC-610x330.jpg


İşyerinde Öfke Kontrolü...
24 Haziran 2014

İşyerinde Öfke Kontrolü İçin Öneriler Nelerdir? İşyerinde Öfke Kontrolü İçin Öneriler hakkında sizin için topladığımız bilgiler aşağıdaki gibidir. İşyerinde Öfke Kontrolü yazısını sadece bilgi edinme amaçlı kullanınız ve sağlık sorunlarınız için vakit kaybetmeden doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

İş yerinde öfke yaratan başlıca sebeplerden bazıları iş yükünün fazla olması, iş güvenliğinin olmaması, ücret yetersizliği, uygunsuz çalışma koşulları, iş kontrolünün düşük olması, takdir edilmeme, gereksiz bulunan kurallar, çalışanlarla iyi ilişkiler kurulamaması ve fikir ayrılıklarıdır. İş yerinde yaşanan bu sorunlar çalışanlar için yeteri kadar yorucu ve yıpratıcıdır. Bu bir çok kişide kızgınlık yaratır ki bu normaldir. Ancak bazı çalışanlarda kızgınlık zamanla daha yoğun bir hal alarak öfke ve saldırganlığa dönüşür. Dolayısıyla hem çalıştığımız sektörde saygınlığımız zedelenebilir hem de her gün görmek ve birlikte çalışmak zorunda olduğumuz insanlara karşı zor durumda kalabiliriz. Bununla birlikte iş performansımız da düşer. İş yerinde karşılaştığımız sorunları yönetebilmek,mücadele edebilmek ve sağlıklı değerlendirmeler yapabilmek için öfke kontrolünü sağlamak çok önemlidir. Aşağıda ki maddeler bizlere bu süreçte yardımcı olabilir.

İş yerinde öfke kontrolü için 10 öneri:

1. Yeterince uyuyun
Uykusuzluk ve yorgunluk kendinizi gergin hissetmenize yol açacağı için aksiliklere karşı tolerans seviyeniz düşebilir. Dolayısıyla daha çabuk öfkelenebilirsiniz. Kendinize dinlenmek için yeterli zaman ayrın.

2. Sağlığınıza özen gösterin
Sağlığımızla ilgili bazı sorunlar (özellikle troid sorunları veya şeker hastalığı) öfke üzerinde oldukça etkilidir. Sağlığınızla ilgili konuları ihmal etmeyin.

3. Farklı şeyler için zaman ayırın
Özellikle kendi işiyle meşgul kişilerin birçoğu zamanlarının büyük kısmını çalışarak veya işlerini düşünerek geçirirler. Stres yaratan bu durum öfke patlamalarını da tetikler. Size keyif verecek farklı şeylere zaman ayırın.

4. Düşmanca atıflardan uzak durun
Çevremizde olup bitenlere karşı çeşitli yorumlarımız olabilir, yapılan yanlışları, hataları düşmanca yorumlamak ve kötü niyete bağlamak yalnızca kızgınlığımızı artırır.

5. Tahminlerinizi bir kenara bırakın
Çoğu zaman elimizde yeteri bilgi olmadan birilerini veya bir şeyleri yorumlarız, tahminlerimizden üzerinden sonuca varırız. Bu hem olaylara ilişkin yanlış değerlendirmeler yapmamıza hem de daha kolay öfkelenmemize sebep olur. Objektif bir değerlendirme yapabilmek için olaya ilişkin bilgi toplayın.

6. Gerçek sorunu belirleyin
Problemi belirlemek çözüme ulaşmanın ilk yoludur. Örneğin patronunuz başarılı çalışmalarınıza rağmen sizi takdir etmiyorsa sizin için önemli olan onun bu kaba tutumu mudur? Yoksa motivasyon ihtiyacınız mıdır?

7. Kişiselleştirmeyin
Karşınızdaki kişi insanlara güvenmekte zorlanıyor olabilir, olaylara şüpheci bir yaklaşım tercih ediyor olabilir ya da tercih etmediğiniz bir üsluba sahip olabilir. Bu gibi tutumları kişiselleştirmek, yalnızca kendinize özel bir tutum olarak görmek gerek kendinize öfkelenmenize gerek karşınızdakine öfkelenmenize yol açabilir.

8. Dayatmalardan kaçının
Hepimizin iş ortamına, iş arkadaşlarına veya üstlerimize yönelik belli tercihleri olabilir, bu normaldir. Ancak bunları herkesin mutlaka uyması gereken kurallar gibi dayattığımız sürece, katı ve yüksek beklentilere sahip oluruz dolayısıyla hayal kırıklığına uğrama ihtimalimiz artar ve kolaylıkla öfkelenebiliriz.

9. Eleştiri
Birkaç kişinin sizi yetersiz veya sorumsuz bulması sizin yetersiz veya sorumsuz olduğunuzu söylemek için yeterli değil. İnsanların değerlendirme kriterlerinin farklı olabileceğini ve her konuda yetkin, istisnasız sorumluluklarını yerine getirebilen biri olmadığını da göz önünde bulundurursak eleştirilere karşı kolaylıkla öfkelenmeyiz.

10. Kişisel farklılıklara saygı gösterin
İnsanların farklı kültürlerden, çevrelerden, eğitim ve ahlak kurallarından ve farklı yaşam tecrübelerinden geçtiğini varsayarsak bazı kişilerle farklı değerlere ve farklı davranışlara sahip olmamız oldukça normaldir. Bu farklılıkları kabul etmemek bizi sıklıkla öfkeye götürür.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst