• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Periyodik Kontrollerde Akreditasyon

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Soru: TOPRAKLAMA VE İÇ TESİSAT ÖLÇÜMÜ HK. Merhaba Recep Bey. Topraklama ölçümü ve iç tesisat ölçümü için bir yer açma gayreti içindeyim. EMO’dan ölçüm için gerekli eğitim ve sertifikaları aldım. Ölçüm yapabilmek için ÇSGB’dan veya başka herhangi bir kurumdan yetki belgesi alacakmıyım? Akreditasyon için İş Hijyeni ölçüm, analiz laboratuvar yönetmeliğinde Topraklama ölçümü ve iç tesisat ölçümü geçmemektedir. Konu hakkında yardımcı olmanızı bilgilerinize sunarım.

Cevap: İyi günler öncelikle açmak üzere olduğunuz işinizde başarılar dilerim. Esas itibariyle elektrik tesisatı, paratoner, topraklama tesisatı kontrolü yapan firmalar Türkak veya uluslararası firmalar tarafından akredite olabilir . Kendi mevzuatımızda firmalar için böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Sadece periyodik kontrol yapacak olanların Çalışma Bakanlığına kayıt olması yeterlidir.

Yalnız söz konusu kayıtlar için gerekli alt yapının kurulamaması nedeniyle bu zorunlulukta ertelenmiştir.

Periyodik kontrol yapacak olanların aşağıda yer alan bilgileri Çalışma Bakanlığına bildirmeleri ve kayıt olmaları şarttır. (İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ madde 13)

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişiler, bilgilerini Bakanlığa elektronik ortamda kayıt yaptırır.

1) Adı ve soyadı.

2) T.C. kimlik numarası.

3) Mezun olduğu okul, bölüm, tarihi ve diploma numarası.

4) Hizmet zorunluluğu bulunması halinde çalıştığı kurum veya işletmenin sigorta sicil numarası.

5) Periyodik kontrol yapacağı iş ekipmanı.

(2) Bildirimde beyan esastır. Bu kişilere Bakanlıkça kayıt numarası verilir.

(3) Bakanlıkça yapılan araştırma sonucu beyan edilen bilgilerin doğru olmadığı tespit edilenlerin kaydı silinir. Kaydı silinenler Bakanlığın internet sitesinde ilân edilir. Bu kişiler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde işlem yapılır.

(4) Kaydı silinenlerin silinme tarihinden itibaren üç yıl içerisinde yaptığı başvurular, üç yılın tamamlanmasına kadar askıya alınır.

(5) Periyodik kontrol raporlarında kayıt numaralarının bulunması gerekir.

(6) Beyan edilen bilgilerin doğru olmadığı tespit edilenler ile kayıt numarası almayanlar tarafından düzenlenen periyodik kontrol raporları geçersiz sayılır.

İş Ekipmanları için Periyodik Kontrol Raporu Alınması” isimli yazımızda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Kaynak :
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst