• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri tek çatı altında birleşti

1691184230501.png



İş yerlerinde görülen iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemek için 2012 yılında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile literatüre giren ‘Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Faaliyetleri’, İzmir Ticaret Odası 51. Meslek Komitesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komitesi’nin uzun yıllardır hem TOBB hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu çalışmaların ardından sektörel bir NACE kodu aldı.

İzmir Ticaret Odası 51. Meslek Komitesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komitesi’nin uzun yıllardır hem TOBB hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde üzerinde çalıştığı ‘Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Faaliyetleri’, sektörel bir NACE kodu aldı. Bu gelişmenin sektör açısından çok önemli olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komitesi Başkanı ve 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu Meclis Üyesi Çağlar Kalkan, “İş sağlığı ve güvenliği faaliyetleri uzun yılladır farklı NACE kodları altında tanımlanıyordu. Bu nedenle sektörel çalışmalar belirli bir düzen içerisinde yapılamıyordu. Sektörde hizmet veren yetkilendirilmiş kuruluşlar olan Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) danışmanlık, sağlık merkezi gibi NACE kodlarında bulunduğu için ticaret odalarında farklı meslek kollarında temsil ediliyor ve sektörel sorunlarının çözümü için bir araya gelemiyordu” dedi.

“Kanunun revize edilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

İzmir Ticaret Odası olarak 1 yılı aşkın süredir titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kalkan, “Sektörün temsilcilerinin bir araya gelerek ortak paydada çalışma zemininin oluşturulması ve sektörel hizmet kalitesinin arttırılmasını sağlayan bu başarı bizleri çok mutlu etti. Komite olarak ana hedefimiz, 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu’nun çalışma hayatına uygun, tüm sektörler tarafında uygulanabilir şekilde revize edilmesi. İzmir Ticaret Odası olarak bu hedefe yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst