• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş Kazası İzmir’de aşırı sıcak ölüme neden oldu

1690276750206.png


Sıcakların artmasıyla hastaneye başvuranların sayısı artarken İzmir’den yürek burkan haber geldi. PTT çalışanı Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Türkiye, El Nino sıcaklıklarının da etkisiyle bu yaz rekor sıcaklıkları gördü. Art arda kırılan sıcaklık rekorlarının ardından Sağlık Bakanlığı sıcak saatlerde sokağa çıkmama uyarısı da yaptı.

İZMİR’DEN ACI HABER

Yurt dışında yüksek sıcaklıklar nedeniyle ölümlerin görüldüğü haberlerinin ardından bugün kötü bir haber İzmir’den geldi. PTT'de görevli bir kadın çalışan dün dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.
PTT'de görevli 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dün dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Egede Son Söz gazetesinden Diren Çelik'in haberine göre, beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kırmızıgül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Kırmızıgül, anne ve babası ile yaşıyordu.

ARKADAŞLARINDAN TEPKİ

Kırmızıgül'ün mesai arkadaşları bugün Bayraklı'daki PTT Dağıtım Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. KESK'e bağlı Haber Sen üyeleri, sıcaklık uyarısı verilen günlerde dağıtıma ara verilmesini istedi.
6 Nolu şubeden Derya Balseven, yaptığı açıklamada, "Kopsun kıyamet artık yeter. Dün bu binadan Berran sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi, daha ne yaşayacağız, ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını?” diye sordu.

‘SICAK GÜNLERDE DAĞITIM YAPILMASIN’

Balseven, “Bu da mı takdiri ilahi, bu da mı kader planı? Yoksa PTT'de çalışıyorsun diye bu işin fıtratında mı var bu yaşadıklarımız” dedi.
Balseven, şöyle konuştu: "Performans sayıları kaldırılmalıdır. İş güvenliği kuralları harfiyen uygulanmalıdır. Çarşamba günü yani yarın yüzyılın sıcağı olacağı söyleniyor. Ne olur riski yok edemediğimiz günlerde dağıtım yapılmasa. Ölmek istemiyoruz ey PTT yöneticileri. Berran'a yaşattığınızı yanınıza kar koymayacağız. Ta ki sizler insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar bu mücadele devam edecek.”t

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst