Aynı Anda Iki Işte Çalışma Hakkında...

Üyeler Görebilir
merhabalar,
Aralıkta sınava gireceğim. Olursa sınavda başarılı olmam durumunda c sınıfı iş bulmak çok zor. Şuan yaptığım bir iş var ve bu işten ayrılıp iş güvenliği üzerinde çalışmak için erken olduğunu düşünüyorum.

Diyelim ki marangoz olarak çalışıyorum. Çalıştığım yerin tehlike sınıfı "Tehlikeli" olarak geçtiğinden c sınıfı olarak çalışamıyorum. Mevcut işime devam ederken "az tehlikeli " sınıfta bir iş yerinde isg-katip üzerinden atama yapılacak çalışma imkanım var mıdır?
Amacım o iş yerinde 3 yıl çalışıp b sınıfı sınavına girerek belge atlatmak. Eğitim ve tecrübe konusunda sıkıntı olmayacak. Çalıştığım firmada isg konusunda yardımcı oluyorlar. Sanki çalışan gibi çalışmalara katılıyorum. Kimisi önceden olabilirdi şimdi olmaz diyorlar. Kimisi serbest meslek erbabı olarak çalışıp yapabilirsiniz diyorlar.

Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Üyeler Görebilir
Selamlar, eminim Türkiye mevzuatı konusunda benden daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir fakat benim bildiğime göre mevzut çalıştığınız yerde sürenizi azaltıp azalan süre kadar diğer tarafta kısmi süreli sözleşme imzalayarak çalışabilirsiniz. Tam zamanlı devam ederken diğer tarafta sözleşme imzalarsanız yasal süreyi aşarsınız ama bu durum tespit edilebilir mi emin değilim. SGK tespit eder gerçi ama ÇSGB ye bilgi veriyorlar mı bilmiyorum.