• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

DİKKAT Batarya yangını patlama tehlikesi

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
4/11/2024 tarihinde, bir Sürekli Kişisel Toz Monitörü (CPDM) cihazı sürekli bir maden makinesinin üzerine yerleştirilmiş ve yaklaşık 2 metre düşen bir kaya (yaklaşık 60 cm çapında ve 25 cm kalınlığında) tarafından çarpılmıştır. Çarpmadan hemen sonra madenciler cihazdan alevler çıktığını, ardından bir patlama olduğunu ve sönmeden kısa bir süre önce cihazı daha büyük alevlerin sardığını bildirmişlerdir. CPDM, el telsizleri, cep telefonları ve kapak lambaları gibi birçok cihaz lityum pillerle çalışır. Doğru şekilde tasarlandığında, üretildiğinde, kullanıldığında ve bakımı yapıldığında, bu el cihazları için lityum ve diğer pil kaynakları güvenli bir güç kaynağıdır.

1715466442331.png

Kontrol Önerileri
  • Madencilerin Lityum pille çalışan cihazları uygun şekilde kullanmalarını ve olağandışı ve aşırı ısı, stres, darbe ve diğer tehlikelere karşı korumalarını sağlayın.
  • İşyeri incelemeleri yapın ve tehlikeli koşulları ortadan kaldırın.
  • Kişilerin çalıştığı veya seyahat ettiği tavan, yüz ve kaburgaları kontrol edin.
  • Madencileri KKD'nin doğru kullanımı da dahil olmak üzere lityum pille çalışan ekipmanların kullanımı ve uygun bakımı konusunda eğitin.
  • Lityum pillerin depolanması, kullanımı, şarj edilmesi ve bakımı için üreticinin talimatlarına uyun.
  • Yangın söndürme ekipmanını hazır bulundurun.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

  • SafetyAlert-BatteryFire-ExplosionHazard.pdf
    549,3 KB · Görüntüleme: 9
Üst