Üyeler Görebilir
DENEYİMLİ A,B,C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ARANIYORSektöründe "önce insan" sloganını duvarda poster olarak kullanan, ancak "önce üretim" ilkesiyle çalışan lider (!) firmamıza; aşağıdaki vasıflara sahip, kendini feda etmeye hazır bir İş Güvenliği Uzmanı arıyoruz.
GÖREV TANIMI● Gerçekte yapılmayan saha denetimlerini yapılmış gibi göstererek "kağıt üzerinde" kusursuz bir sistem kurmak.
● Acil durum tatbikatlarını, üretimi bir saniye bile aksatmadan, mesai bitiminde ve tercihen fotoğraflı olarak raporlamak.
● İşverenin tüm yasal sorumluluklarını (ve vicdani yükünü) tek başına üstlenmek.
● "Tespit ve Öneri Defteri"ni, kimseyi kırmayacak, incitmeyecek ve en önemlisi masraf çıkarmayacak tavsiyelerle doldurmak.
● Olası bir iş kazasında, savcılık sorgusuna işverenden önce ve tek başına katılmak; "Ben uyardım ama yapmadılar" demek yerine, "Gözümden kaçmış" deme erdemini göstermek.
● Üretim müdürünün "Bu böyle olmaz, işi yavaşlatıyorsun!" fırçasını, mesleki bir motivasyon konuşması olarak kabul etmek.
ARANAN NİTELİKLER● Mevzuatı çok iyi bilen ama uygulanmasını istemeyen.
● Baskı ve mobbing altında "gülümseyerek evrak imzalama" konusunda yüksek lisans yapmış.
● "İşi durdurma" yetkisini hayatı boyunca hiç kullanmamış ve kullanmayı aklından bile geçirmeyen.
● Risk analizinde "Yüksek Risk" yazabilme cesaretine sahip, ancak hemen altına "Kabul Edilebilir Risk" notunu düşebilecek kadar esnek.
● Maaşını, olası mahkeme ve avukat masrafları için bir fon olarak görebilen finansal bir vizyona sahip.
● "Baret tak!" dediği çalışandan yediği azarı sineye çekebilen, sabırlı bir pedagog.
SUNDUKLARIMIZ● Sınırsız Sorumluluk: Tüm fabrikanın ve yönetim kurulunun sorumluluğu sizde!
● Sıfır Yetki: Kararlarınıza saygı duyulmayacağının garantisi.
● Bol Stres ve Adrenalin: Her an bir denetim veya kaza olacakmış hissiyle yaşama fırsatı.
● Ücret: Asgari ücretin bir tık üzeri maaş kabul eden.
● Kariyer: Şanslıysanız meslekten men edilir, şanssızsanız hapis yatarsınız.
ÖNEMLİ NOT: Biz, İSG'yi bir maliyet kalemi ve yasal zorunluluk olarak görüyoruz. Gerçekten işini yapmak isteyen, "önce güvenlik" diyen idealist arkadaşların vaktimizi çalmamasını rica ederiz.
Son düzenleme: