• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Denizcilik yasalarına uyum: marpol'de 01 mayıs 2024'te yürürlüğe girecek değişiklikler

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (MARPOL) 01 Mayıs 2024 tarihinden itibaren önemli değişikliklere uğrayacaktır. Bu güncellemeler, küresel denizcilik camiasının sürdürülebilir denizcilik uygulamalarına yönelik süregelen taahhüdünü yansıtarak deniz çevresinin korunmasını daha da geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Yeni hükümler, gemi kaynaklı atıkların elleçlenmesi ve bertarafından emisyonlar üzerindeki daha sıkı kontrollere kadar denizcilik faaliyetlerinin çeşitli yönlerini etkileyecektir. Yaklaşan değişiklikler, çevre kirliliğiyle mücadele ve daha yeşil bir geleceğin teşvik edilmesine yönelik uluslararası çabalarla uyumlu olduğundan, gemi sahipleri, işletmecileri ve daha genel anlamda denizcilik sektörü için büyük önem taşımaktadır.

MARPOL'deki değişikliklere ilişkin bu giriş, paydaşlara değişiklikler ve bunların denizcilik faaliyetleri üzerindeki potansiyel etkileri hakkında bir ön anlayış sağlamayı amaçlamaktadır.

a. MARPOL Ek V: Yönetmelik 10: Çöp Kayıt Defteri tutması gereken gemilerin boyutları değişiyor (IMO Kararı MEPC.360(79)).​
ÖNCEDEN: 400 groston ve üzeri gemiler​
ŞİMDİ: 100 groston ve üzeri gemiler​
b. MARPOL Ek VI: Ek V Bunker Teslim Notlarının (BDN'ler) yakıtın parlama noktasını (FP) içermesi gerekecektir (IMO Kararı MEPC.362(79)), şöyle ki:​
FP <70°C olduğunda: Kesin bir değer olarak​
FP ≥70°C olduğunda: FP'nin 70°C'de veya üzerinde ölçüldüğüne dair bir ifade olarak​
c. MARPOL Ek VI: Yönetmelik 14 ve Ek VII: Akdeniz Bölgesi artık Kükürt Dioksit (SOx) ve Partikül Madde (PM) için bir Emisyon Kontrol Alanı (ECA) olarak belirlenmiştir*. Böyle bir Emisyon Kontrol Alanında (ECA), gemilerde kullanılan akaryakıtın kükürt içeriği kütlece %0,1'i (m/m) aşmayacaktır. (IMO Kararı MEPC.361(79))​

*Değişiklik 1 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek, ancak SOx ve PM emisyonlarına ilişkin gereklilikler 1 Mayıs 2025 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst