• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Flanş Koruması ve Önemi

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Katılım
1 Temmuz 2014
Şehir
Adana
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Kimtex Tekstil San. A.Ş
collage13-1024x538.jpg
Bir tür sıvıyı işleyen veya kullanan her endüstride, bir ekipmandan diğerine, bir depolama biriminden diğerine bağlanan bir boru ağından oluşur.

Çalışma sıvısının doğası gereği borunun tıkanma ihtimali olduğundan borunun düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle borular montaj işlemi sırasında flanşlar kullanılarak birleştirilir.

Flanşlar, borunun ucunda bir kenar oluşturan plakalar veya halkalardır. Somun ve cıvata kullanılarak diğer boru flanşı düzenine sabitlenmeleri için hükümleri vardır. Düzgün bir şekilde sıkıştırılmazlarsa, sistemden bir miktar sıvının akabileceği bir boşluk olduğu anlamına gelir.

Leaking-Flange-with-Spray-500x375-1.png
Flanş Koruması ve Önemi

Sadece bir conta yerleştirerek flanşları sıkıştırmak yeterli değildir çünkü sıvının sistemden çıkıp çıkmayacağı, akan sıvının moleküllerinin boyutuna ve sıvının borudan ne kadar ağır ve ne kadar hızlı hareket ettiğine bağlıdır.

Molekül büyüklüğü boşluktan daha küçük olan gazlar kesinlikle sistemden yavaşça kaçar ve ayrıca ağır sıvılar daha hızlı akıyorsa, flanşlara bir kesme kuvveti uygulama eğilimindedirler. Yavaş yavaş bu, boşluğu artırabilir veya sıkılaştırmayı zayıflatabilir.

Endüstrilerde işlenen çeşitli sıvılar vardır. Bunlar insanlara, çevreye veya mülklere zararlı olabilir veya olmayabilir.

Yanıcı, uçucu, zehirli veya aşındırıcı bir sıvının işlendiğini varsayarsak, sistemin yeterli korumaya sahip olması gerektiği, böylece sızıntı yapmaması ve zarar vermemesi veya en azından bir pozisyona girmeden çok önce tespit edilebilmesidir. zarar vermek.

Tesisin çalışması sırasında güvenliği sağlamak için ek koruma seviyesi sağlamak için Flanş Korumaları kullanılır.

TY-Flange-Cover-Safety-Shield-.jpg
Flanş Koruması ve Önemi
Koruma ve kalkan uygulamanın ana kapsamı şunlardır:
  • Sıcak yüzeylerin yakınındaki yağ veya yanıcı akışkan hatları: Yağ doğası gereği uçucudur. Kolayca buharlaştığı anlamına gelir. Hattın yakınında bir sıcak kaynak varsa, buharlaşma hızı da artacaktır. Bu, püskürme eğiliminin de artacağı anlamına gelir.
  • İşçilerin, operatörlerin ve mühendislerin yakınındaki Asit Hatları: Bu hatlardan püskürtülme şeklindeki kazalar, etkilenenlerin fiziksel ve zihinsel sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir. Ölümcül bile olabilir.
  • Yüksekteki boru hatları: Sızdırmaya başladığında bu boruya ulaşmak ve düzeltmek zaman alacağından düzgün bir şekilde korunmalıdır.
  • Yükleme / boşaltma alanlarına yakın hatlar: Sıvı, yüklenen veya boşaltılan malzemeleri etkileyebilir. Malzemeleri yanaşan personelin güvenliği açısından da önemlidir.
Style-I-Flange-Shield-4b-1.jpg
Flanş Koruması ve Önemi
Ekranlama doğası gereği şeffaf olabilir. Bize sadece gözlemle bir şeyin sızdırıp sızmadığını gösterir. Aslında, sorunun türü şeffaf olmasına izin vermediği sürece şeffaf koruma sağlamak neredeyse her zaman yararlıdır. Yağlar veya yanıcı sıvılarla çalışırken faydalıdırlar. Flanş Korumaları özellikle buhar ve petrol-gaz endüstrilerinde kullanılmaktadır.

Flanş Muhafazaları, flanşlara kolayca bağlanma olanağıyla birlikte gelir. Sızıntıları tespit eden belirli çeşitleri vardır. Özellikle Asit endüstrilerinde faydalıdırlar. PH indikatör turnusol kağıdı ile aynı prensipte çalışırlar. Sızıntı olması durumunda renkleri değişir ve akışkan flanş muhafazasına sıçrar.

Flanş korumaları metalik veya metal olmayan malzemelerden yapılabilir. Metalik flanş korumaları, yüksek basınç ve yüksek sıcaklık uygulamalarında kullanılır. Metal olmayan flanş korumaları, taşınan sıvıların doğası gereği aşındırıcı olduğu durumlarda kullanılır.

kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst