• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Iş Güvenliğinin 3 Temel Öğesi -25-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
İş Güvenliği sadece kurallara uymaktan ibaret değildir. Bu hem iş esnasında, hem iş dışında Tavır, Davranış biçimi ve iş Güvenliği üzerindeki kontrol bütününden meydana gelmektedir.

Tavır – sizin zihni idrakiniz, yani sizin olaylara yaklaşımınız demektir. Davranış biçimi – sizin belirli durumlara karşı olan hareket ve tepkilerinizdir. Kontrol – iş yerinde güvenli şekilde çalışabilmek - çevreyi koruma yöntemidir. Tavır, Davranış biçimi ve Kontrol iş randımanını ve güvenliği arttırır.

Tavır
Emniyet konusuna gelince, tavır onun tümünü oluşturmaz, fakat onunla çok yakın bir ilişkisi vardır. Olumlu tavır, çalışma esnasında devamlı dikkatli ve konsantre olma, emniyetli çalışma kuralları ve ilkelerine bağlı kalma, ciddiye almama ve tecrübeye güvenerek kuralları ihmal etmekten kaçınmak demektir.

Davranış Biçimi
İş yerinde kazaların önlenmesi için sizin hareketleriniz son derece önemlidir. Emniyet ilkeleri ve kurallarını uygulama, acele etmeden çalışma, Kişisel Korunma Ekipmanını kullanma, yaptığınız iş hakkında soru sorma ve bütün bunlar güvenli davranış biçimleri içine girmektedir.

Kontrol
Siz tehlikeli koşulları tespit ederek onları yok etmek veya azaltmak üzere gerekli tedbirleri uygulama sorumluluğunu taşımaktasınız. Bütün günlük işlerinizi dikkatli şekilde planlamalısınız ve her işi bu planlara uygun şekilde gerçekleştirmelisiniz. İş yerinizi temiz ve düzenli şekilde tutmalısınız. Herhangi arızalı donatım, havalandırma veya sizin sorumluluğunuz altında olmayan potansiyel tehlikeleri tespit ettiğinizde kendi süpervizörünüze haber vermelisiniz. Herhangi tehlikeli koşullar tespit edildiğinde, diğer işçilerin de bu tehlikelerden kendilerini, malzemeleri, ekipmanı ve başkalarını koruma amacıyla önleyici tedbir uygulamaları için haberlendirilmelidirler.

 

Ekli dosyalar

  • -25- İş Güvenliğinin 3 temel öğesi.doc
    102,5 KB · Görüntüleme: 11
Üst