• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Kişisel Düşme Engelleyiciler Ile Kumar Oynamayın -333-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Emniyetsiz düşme engelleyiciler, yakın zamanda bir inşaat işçisinin 45 m.den düşüp hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Olayın sebebi olarak, işçinin düşme engelleyici kayışında yanmış deliklerin bulunması ve kendiliğinden geri çeken kordondaki bir bozukluk gösterilmiştir. Eğer ekipmanlar önceden incelenmiş olsaydı, kaza önlenebilirdi.

Hayatınız ile kumar oynar mısınız? Birçok insan kişisel düşme engelleyici ekipmanları günlük denetlemeyerek bu kumarı oynar. İnsanlar düşerken, bu ekipmanların hayatlarını koruyacağını düşünürler. Ancak önceden incelenmemiş ekipmanlar, yeterli emniyet sağlayamaz.

Düşme engelleyiciler, düşme esnasında muazzam bir yüke maruz kalır. Her parçası incelenip, uygun bir şekilde kullanılmazsa hayatınızı korumayabilirler. Ekipmanlarınızı incelerken daima üreticinin tavsiyelerini takip edin. Araştırılması gereken bazı şeyler şunlardır:

Kemerler ve Koşumlar

· Bütün naylon dokumalı kemerleri, yıpranmış ve bozulmuş yerlerinin, kırılmış fiberlerinin, yanmış markalarının olup olmadığına dair inceleyin. Kemer veya koşum farklı materyalden yapılmışsa aynı şeyi yine yapın. Dikişler sağlam olmalı, yırtılmamalı ve gevşememelidir. Kemerler veya koşum yumuşak ve esnek olmalı veya kirden sertleşmemelidir.

· Tokaların “D” halkalarının, yırtılmamış veya zarar görmemiş olduğunu görmek için kontrol edin. Tüm parçalarına, kırık, oyuk, deformasyon, korozyon ve keskin uçların belirlenmesi amacıyla bakın. Kemere tutturulmuş “D” halkaları veya tokalar gibi bağlantı noktalarını inceleyin. Dikişlerin çekilmediğinden, toka veya halkaların sağlam bir şekilde tutturulduğundan emin olun.

· Bağlantı yerlerinin ve örme halkaların deforme olmadığından, kemere emniyetli bir şekilde bağlandığından emin olun.

· Eğer inceleme sırasında bu durumlardan biri ile karşılaşırsanız ekipmanı kullanmayın.

· Kordonun bütününü kontrol edin. Kesikler, düğümler, yanıklar, deformasyonlar varsa belirleyin. Dikişler sağlam olmalı, yırtılmamalı, gevşememelidir. Birbirine bağlı uçlar, herhangi bir deformasyon ihtimaline karşı dikkatlice incelenmelidir. Kordonun yumuşak olması, kir veya kontaminantlardan kirlenmemiş olması gerekir.

· “Shock absorber (şok emici)” tipi kordonlar kullanırken kordonun düşebileceğine ilişkin uyarı tabelası aranmalıdır.

· Kopça düğümleri ve gözleri yırtılmış ya da eğrilmiş olmamalıdır. Çatlak, oyuk, korozyon, sivri köşelerin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kilitleme mekanizmasının çalıştığından ve mekanizmayı bağlayan birşey olmadığından emin olun.

· Eğer kendiliğinden geri çeken kordon (SRL) kullanıyorsanız, mekanizmanın gövdesinde yarık olup olmadığını araştırın. Çivilerin, vidaların, bağlantı yerlerinin monte edildiğinden ve sıkılaştırıldığından emin olun. Kıvrılmış uçları ve dikiş yerlerini kontrol edin. Görünürde herhangi bir bozukluk varsa, SRL’nin tümünü gözden geçirin.

· Kablo ucundan sıkıca çekerek kilitleme mekanizmasını test edin ve hemen kilitlendiğinden emin olun.

Kumar masasında kumar oynamak istiyorsanız tamam. Fakat asla hayatınızla aynı şeyi yapmayın!

 

Ekli dosyalar

  • -333- Kisisel Dusme Engelleyiciler Ile Kumar Oynamayin.doc
    126,5 KB · Görüntüleme: 14
Üst