• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Manikür salonu çalışanları yüksek üreme sağlığı sorunları riskiyle karşı karşıya

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
1715467021328.pngNew York Sağlıklı Tırnak Salonları Koalisyonu'nun
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
, kadın maniküristlerde üreme sağlığı sorunlarının görülme sıklığı diğer kadınlara kıyasla daha yüksektir.
Rapor kısmen New York'taki 312 manikür çalışanından alınan anket yanıtlarına dayanmaktadır. Bulgular arasında:
  • Maniküristlerin %17'si üreme sağlığı sorunları olduğunu söylemiştir. Bu oran Amerika Birleşik Devletleri genelindeki kadınlardan altı puan daha yüksektir.
  • Genel nüfustaki kadınların %8'i ile karşılaştırıldığında %18'i hamilelik komplikasyonları yaşadığını bildirmiştir.
  • 7'si doğum kusurları olan çocukları olduğunu söylemiştir. Genel nüfus için bu oran %2-%3'tür.
Rapor, manikür salonlarında kullanılan kimyasalların "bol miktarda, toksik ve üreme sağlığına zarar da dahil olmak üzere ciddi sağlık riskleriyle ilişkili" olduğuna işaret ediyor. Tavsiyeler arasında manikür salonları için güçlendirilmiş yaptırım ve denetim de yer alıyor.

Raporda, "Çok sayıda araştırma, manikür salonu sektöründe yaygın ücret hırsızlığı ile sağlık ve güvenlik ihlallerinin yanı sıra zaten savunmasız olan çalışanları resmi şikayette bulunmaktan caydıran birçok engel olduğunu göstermiştir" deniyor. "Sektörün daha proaktif bir şekilde soruşturulmasına yönelik bir strateji, uygulamaya rehberlik etmek üzere işçiler tarafından başlatılan şikayetlere olan bağımlılığı azaltacaktır ve kuaför salonu işletme ruhsatlandırma süreci, sektöre yönelik daha kapsamlı bir yasal uyum, izleme ve uygulama planı içermelidir."

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

  • 2024-Chemical-Crisis-Reproductive-Harms-Among-NSWs-in-NYC.pdf
    4,5 MB · Görüntüleme: 1
Bakanlığın yayınladığı kuaförler için olan rehberde bu konuda bir önlem var mı emin değilim. Fakat birçoğumuzun dikkat etmediği eminim birçok maniküristinde farkında olmadığı bir konu olduğu için paylaşmak istedim.

Habere göre elde edilen sonuçlar çalışanların sözlü ifadelerinine dayanmaktadır. Dolayısıyla raporun subjektif olma yani bilimsel olarak gerçeği yansıtmama ihtimali de vardır. Ama yine de kimyasallar söz konusu olduğu için dikkat edilmesi iyi olacaktır.
 
Üst