• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Neden Proses Güvenliği Yönetimimiz Var

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Katılım
1 Temmuz 2014
Şehir
Adana
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Kimtex Tekstil San. A.Ş
Son derece tehlikeli kimyasalları içeren süreçlerde beklenmedik zehirli, reaktif veya yanıcı sıvı ve gaz salımları uzun yıllardır rapor edilmiştir. Zehirli, reaktif, yanıcı veya patlayıcı olabilen veya bu özelliklerin bir kombinasyonunu sergileyebilen son derece tehlikeli kimyasalları kullanan çeşitli endüstrilerde olaylar meydana gelmeye devam etmektedir.

Bu son derece tehlikeli kimyasalları kullanan endüstri ne olursa olsun, uygun şekilde kontrol edilmedikleri her seferinde kazara salınım potansiyeli vardır. Bu da felaket olasılığını yaratır.

Yakın zamandaki büyük felaketler şunları içerir:

  • 1984 Bhopal, Hindistan olayı 2.800'den fazla ölümle sonuçlandı.
  • Ekim 1989 Phillips Petroleum Company, Pasadena, TX, 23 ölüm ve 132 yaralanma ile sonuçlanan olay.
  • Aralık 2005 Texas City Rafinerisi patlaması, 100 çalışanın yaralandığı ve 15 kişinin öldüğü doğrulandı.
  • Şubat 2010 Connecticut elektrik santrali patlaması 27 yaralanma ve 5 ölümle sonuçlandı.
  • 26 Ağustos 2012 Venezuela'da Amuay Petrol Rafinerisi patlaması, onlarca kişinin yaralanmasına ve biri çocuk en az 39 kişinin hayatına mal oldu

Felaket Bir Kayıt​

Oldukça tehlikeli kimyasalların dahil olduğu birkaç büyük felaket, büyük felaketler potansiyeline uluslararası dikkat çekti; ABD'deki kamuya açık kayıtlar, oldukça tehlikeli kimyasalların daha az dikkate değer diğer birçok salınımı ile ilgili bilgilerle doludur.

Tehlikeli kimyasal salınımlar, çalışanlar için önemli bir tehdit oluşturmaya devam ediyor ve yetkililere bu tür olayların potansiyelini ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için mevzuat ve düzenlemeler geliştirmeleri veya geliştirmeyi düşünmeleri için uluslararası ve ulusal düzeyde ivme sağlıyor.

Metil İzosiyanat Tankı Kopması ve Salımı Bhopal, Hindistan - 2-3 Aralık 1984​

2-3 Aralık 1984 gecesi, Hindistan'ın Bhopal kentindeki Union Carbide pestisit fabrikasında yaklaşık 30 metrik ton metil izosiyanat (MIC) ani salımı meydana geldi.

Kaza, zayıf güvenlik yönetimi uygulamalarının, zayıf erken uyarı sistemlerinin ve toplum hazırlığının eksikliğinin bir sonucuydu. Bunların tümü kazanın temel nedenlerini (yönetim sistemi zayıflıkları) temsil eder ve sorumlu süreç güvenliği yönetimi bu trajediyi önleyebilirdi.

Kaza, civarda yaşayan 2.800'den fazla kişinin ölümüne (diğer tahminler ani ölüm sayısını 8000'e kadar çıkarıyor) yol açtı ve 20.000'den fazla kişinin solunum hasarı ve göz hasarına neden oldu. Kazadan sonraki hafta boyunca en az 200.000 kişi Bhopal'dan kaçtı. Hasar tahminleri 350 milyon dolar ile 3 milyar dolar arasında değişiyor.
 
Üst