Tehlikeli Sınıfta C Sınıfı Çalışabilir Mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Tehlikeli bir sınıfta iş yeri düşünelim. 500 kişi çalışıyor ve 1 adet tam zamanlı b sınıfı yada a sınıfı uzman var. Bunun yanına c sınıfı uzman ek olarak çalışabilir mi? Daha önce bir tane isg uzmanına sordum hayır dedi. Eğitim kurumuna sordum evet diyor. Aksi taktirde c sınıfında neden çok tehlikeli inşaat ve maden soruları sorsunlar diyor.
İyi forumlar

Üyeler Görebilir
Anladığım kadarı ile en az olması gereken sayı bu sayılar fazlasına karışmıyor devlet

Fatih Özcan
Fatih Özcan
@ocetinkaya, doğrudur.
  • Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
O
ocetinkaya Fatih Özcan yanıtlanıyor
@Fatih Özcan, ik ile halen anlaşamadık. O çalışamaz diyor ben çalışır diyorum öyle kaldı :D
  • Haha
Tepkiler: Fatih Özcan
Fatih Özcan
Fatih Özcan ocetinkaya yanıtlanıyor
@ocetinkaya, İK candır :D İSG Katipten denesinler atama yapılabiliyorsa demek ki çalışabiliyordur. Çokta zor olmasa gerek bu :D
O
ocetinkaya ocetinkaya yanıtlanıyor
@Fatih Özcan, sigorta kolu değiştirmek gerekiyor mu? bugün müdür değiştirecek. İşten gir çık yapması gerekiyor mu?
Fatih Özcan
Fatih Özcan ocetinkaya yanıtlanıyor
@ocetinkaya, iş yerinde görevmi değiştiriyor ki bu kişi? Görev değişikliği varsa ve SGK kodu doğru değilse değiştirmek gerekir.
  • Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
O
ocetinkaya ocetinkaya yanıtlanıyor
@Fatih Özcan, merhaba evet görev değişikliği yapılıyor. Teşekkürler
Üyeler Görebilir
çok tehlikeli yada tehlikeli sınıfa A yada B uzmanın yanında C sınıfı yardımcı uzman olarak atanabilir isg katipten. C uzmanın şirket bünyesinde ve tam zamanlı atanması şart. A yada B uzmanın tam zamanlı olmasına gerek yoktur. Ama mutlaka A yada B uzmanın atamalı olması şart yoksa C uzmanı yardımcı uzman olarak atayamazsınız.

Üyeler Görebilir
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
(5) (Ek:RG-30/4/2015-29342) İşveren, bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerine bağlı kalmak şartıyla işyerinin tehlike sınıfına uygun olarak görevlendirilmesi zorunlu olan en az bir iş güvenliği uzmanının yanında, Kanunda ve Yönetmelikte belirtilen esas sorumluluklar saklı kalmak kaydıyla iş güvenliği uzmanına yardımcı olmak üzere, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip ve işyerinin tam süreli sigortalı çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı görevlendirmesi yapabilir.