• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Topraklama Direnci Kaç OHM Olmalıdır

A

asimaksu1

Elektrik akımının her zaman en kolay ve en düşük dirençli yolu seçeceği unutulmamalıdır. İdeal bir toprak direnci sıfır olmalıdır.
httpsaksutep.com.JPG

Herhangi bir topraklama direnci ölçümüne başlamadan önce, topraklama direncinin kabul edilebilir en yüksek seviyesinin ne olabileceği hesaplanmalıdır. Topraklama direnci seviyeleri ülkelerin takip ettikleri standartlara ve topraklama tipine göre farklılıklar gösterebilir. En güvenli yöntem sınır değer hesabı yaparak gerekli korumayı sağlayacak direnç değerini bulmaktır. Bu sınır değer hesapları prizler, makina gövdeleri gibi tüm ölçüm noktalarında uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra teisatınız da kaçak akım rölesi kullanmanızda zorunludur. Sınır değer hesaplamalarında kaçak akım röle ayarı büyük önem art etmektedir.

Sınır değer hesabı nasıl yapılır yazısı için link bırakıyorum. İlgililer bakabilir

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst