• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

6111 Teşviğine Karşı Titanik Olmayın!

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
Teşvikler, işverenler için derya deniz! Ama 'buzdağı' dolu bu denizde ilerlerken "Teşvik ile nasıl ilgileneyim?" diyorsanız, o zaman dümeni bu konuda tecrübeli bir ekibe emanet etmeyi neden düşünmüyorsunuz?


Ekonomik belirsizlikler, yol almaya çalıştığınız denizde bir buzdağı gibi her an karşınıza çıkabilir. Teşvikler ise bu risklere karşı geminizde bir tampon bölge oluşturmanızı sağlayacaktır. Doğru kullanıldıkları taktirde tabii ki...

Son aylarda çıkan teşviklerin hedeflerini belirli başlıklarda toplamamız mümkün:

• İşsizliği azaltmak
• Kayıtlı İşçi Çalıştırmaya Özendirmek
• Engelli, Kadın ve Genç İstihdamını Arttırmak
• Mesleki Eğitimi Özendirmek
• Araştırma ve Geliştirmeyi Teşvik etmek
• Bölgesel ve Kültürel Yatırımları arttırmak

Uzun süreli işsizler ve/veya mesleki eğitim alanlar için çıkarılmış olan 6111 Teşviki’nin kapsamı ise, mesleki eğitimi özendirmek ve işsizliği azaltmayı hedefliyor. Nitekim teşvik 18 yaşından büyük kadınları, 18 yaşındna büyük ve 29 yaşından küçük erkekleri, 29 yaşından büyük olup da Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki ve Teknik Eğitim veren orta veya yükseköğretimi veya işgücü yetiştirme kurslarını bitiren erkekleri, mesleki yeterlik belgesi sahiplerini ve mesleki eğitim veren orta veya yükseköğretimi veya Türkiye İş Kurumu’nca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenleri kapsıyor.
Bu kapsamda değerlendirilen personellerin mesleki eğitimine göre değişen sürelerde (6-54 ay arasında) sigorta primi işveren payının tamamı İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaktadır. Tabii ki, şartları karşılaması halinde!

Teşvikler, bu yönden bakıldığında bir buzdağı gibidir. Herhangi bir teşviğin, ‘fırsat’ olarak değerlendirilebilecek ince detayları atlandığı taktirde, daha önce alınmış olan teşviklerde hak kaybına sebep olabilir. Aynı zamanda yanlış hesaplandığı hâlde; geriye dönük borçlanmalara ve öngörülemeyen maliyet kayıplarına da yol açabilir. Ancak bu olumsuz ihtimallerin yanı sıra, 6111 teşviğinde olduğu gibi, imkanlar çok daha geniş kapsamlıdır.

6111 teşviğinde:

- Şartları sağladığı halde 18 yaşından küçük olan personel, 18 yaşına girdiği andan itibaren teşvikten yararlanabilir hale gelir.
- Öngörülen sigorta primi işveren hissesi desteğinden alt işverenlerce çalıştırılan ve kapsama giren sigortalılardan dolayı da yararlanılabilecektir.
- Gerekli şartları sağladığı takdirde çalışmakta iken mesleki yeterlik belgesi alanlar ile mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yükseköğretimi ya da İŞKUR’ca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler de ilave sürelerden yararlanabilecektir.

İşverenlerin personel maliyetlerini azaltan en etkili yol, devletin sağladığı teşvik imkânlarından faydalanmaktır. Bu teşviklerin sürekli yasalarla yenilenmesi, değişmesi ve takibinin zor olması; insan kaynakları departmanlarının da diğer uzmanlık alanlarında yoğunlaşması ile maliyeti önemli ölçüde düşürecek bu teşvikler çoğu zaman ikinci planda kalmaktadır. Çalışan maliyetlerini tek tuşla azaltacak bir hizmetimiz de; 6111 teşvik yönetimidir.

Bu yüzden; teşviklere karşı Titanik olmayın! Süreci, bu konuda uzman olan ekibimize devredin ve size sadece buzdağının yanından tehlikesiz bir şekilde geçmek kalsın… Unutmayın ki; gemiler limanda güvendedir ama bir gemi bunun için inşa edilmez.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst