Eğitim Alçı Levha Ve Profil Uygulayıcısı Nedir?

Üyeler Görebilir
Meslek Tanımı

Duvar dış kısımlarına alçı uygulayan, bölme duvar, giydirme duvar ve asma tavan uygulaması yapabilen kişidir.

Giriş Şartları

• İlkokul okumak ya da okur yazar olmak,
  • Mesleği icra edebilmek için sahip olunması gereken fiziki ve bedeni yeterliliğe sahip olmak.
  • Yapı tamamlama işleri ile dekorasyon işlerinde hali hazırda çalışmak.
İstihdam Alanı

• Mesleği icra edebilecek kazanımlara sahip olan kişi İnşaat teknolojisi işlerinde,
  • İnşaat sektöründe, dekorasyon ve yapı tamamlama işlerinde çalışabilirler.
Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları

• Mesleğin eğitimi halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinde verilmekte olup, bazı işletmelerde de bu eğitimler verilmektedir.
  • Program eğitiminin verilebilmesi için inşaat teknolojisi ortamında ve mesleğin gerektirdiği ekipmana ihtiyaç vardır.
Belgelendirme

• Mesleki eğitim programlarında bireye eğitim aldığı mesleğin yeterliliklerini kazanabilmesi amaçlanmaktadır.
  • Sertifika programı boyunca eğitim alan kişiye modüler program çerçevesine başarılı olduğu modüller ve programın tümü için belge verilir.
  • Bireyler mesleki düzeyine göre sertifika alabilirler.
  • Kişiler ileriki yaşamlarında meslek değiştirmek isterlerse, mesleğin ilişkili olduğu başka mesleklere yönelmek isterlerse, aldıkları bu eğitimde değerlendirilecektir.
  • İkinci meslek için aradaki fark modüllerini tamamlamak, mesleğe geçmek için yeterli olabilecektir.
  • Program bitiminde kişilerin aldıkları eğitim belgelendirilir. Bu belgeler istendiğinde başka mesleki eğitim programları için de değerlendirilebilir.
  • Alçı levha ve profil uygulayıcısı mesleki eğitimi başarıyla bitirenler ve gerekli yeterlilikleri kazananlar, sertifika almaya hak kazanır.
Eğitim Süresi

• Programın toplam eğitim süresi, 40/8 saattir.
  • Eğitimler, okul, işletme ve bireysel öğrenme için modüler dağılım şeklinde verilmektedir.
Kazanımlar

Program bittiğinde kursiyer şu kazanımları elde etmiş olacaktır,

• Mesleğin ait olduğu daldaki genel bilgi ve beceriyi kazanacak,
  • Alanın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olacak,
  • Mesleği ile ilgili işleri yapabilecek,
  • Mesleği ile ilgili özel işler hakkında bilgi sahibi olacak,

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!