• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Asli görevlilerinin yanında iş güvenliği uzmanı olarak çalıştırılanlara kdk’dan önemli haber

1713647440058.png

Sağlık Bakanlığında Sağlık Teknikeri ünvanında görev yapmakta iken C sınıfı iş sağlığı güvenliği sertifikası bulunması nedeniyle sağlık müdürlüğünden alınan onay yazısı uyarınca iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalıştırılan personelle ilgili Kamu Denetçiliği kurumundan önemli bir karar çıktı.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), asli görevi olan sağlık teknikerliği yanında iş güvenliği uzmanı olarak da görevlendirilen bir başvurucunun, bu görevlendirme süresince ilave ödemelerin yapılması talebiyle ilgili olarak bir tavsiye kararı verdi.

Başvuru sahibi, Sağlık Bakanlığı bünyesinde sağlık teknikeri olarak çalışırken, İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı olarak İstinye Devlet Hastanesi'nde haftada bir gün çalışmaya başladığını ve bu görevi sırasında iş sağlığı güvenliği çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ancak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği çalışmalarının karşılığında ücret talebinin reddedildiğini iddia etti ve KDK'ya başvurarak hak ettiği ücretin ödenmesini talep etti.

KDK, başvurucunun iddialarını, idarenin açıklamalarını ve ilgili mevzuatı değerlendirdikten sonra, başvurucunun iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirildiği süreler için ilave ödemelerin yapılması yönünde bir tavsiye kararı verdi.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst