• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aynı şirketin şubelerindeki isg hizmetleri

  • Konuyu başlatan Nilay AKKAN
  • Başlangıç tarihi
N

Nilay AKKAN

Merhabalar,
Aynı işveren ve aynı şirketin farklı şubeleri bulunmaktadır. Bu şubelere ekstra isg uzmanı ve işyeri hekimi ataması gerekir mi? Yoksa mevcut fabrikadaki isg uzmanı ve işyeri hekimi bakabilir mi?
 
SGK noları farklı , çok tehlikeli-tehlikeli sınıfta veya 50 den fazla çalışanı olan az tehlikeli sınıfta ise uzman ve dr ataması gereklidir.Tek uzman -dr görevlendirilecekse her bir işyeri için ayrı ayrı isgkatip ataması ve çalışma süresi kadar SGK bildirimi yapılmalı.
 
iskender karpuzcuPeki bir sorum daha olacak , şirketin şubesi (merkez şirket ile farklı sgk sicilleri mevcut) bu işyerinde fason üretim yapılacak, yer kiralandı ve işyeri açılışı aynı firma adında şube olarak açılış yapıldı. Fason üretim yapacak olan farklı bir firma, o firmaya ait makineler ve işçiler olacak yine bizim adımıza üretim yapacak ve mekan, firma ismi bize ait.
Bu durumda alt işveren oluyor mu ?
 
Nilay AKKANAsıl işveren ,alt işveren konusu çetrefilli bir konu,
İşvereni farklı ise,Yeni açılış yapılan firma sizin firmanın sgk nosu altında açılışı yapılmışsa, (sgk sicil nosunun sadece son 3 basamağı fark olur) adresi farklı olsa bile o zaman kesinlikle alt işveren olur. Yapacağı iş gereği farklı bir sgk no su ile açılış yapılmışsa o zaman hizmet sözleşmesi var mı ona bakılır .Sizin firmanız ile hizmet ,mal, vs. alım sözleşmesi varsa aynı adreste ise yine alt işveren veya taşeron olarak değerlendirilir. Adresi farklı ise tedarikçi olarak değerlendirilir.
İşvereni aynı ise asıl işveren -alt işveren ilişkisi olmaz. Farklı bir işyeridir.
 
Benim de benzer bir sorum olacağı için ayrı başlık açmadım. Grup şirket. Şirket farklı bir sicil no'su ile taşeron oluşturmuş. Her ikisine de atama yapılıyor orası tamam. Ama asıl sorum şu. Her iki firmanın da yönetim kurulu bile aynı, işyeri aynı... Sadece sicil no sunda ayrılıyorlar. Bu durumda risk değerlendirmesi, acil eylem planı, tatbikatlar gibi uygulamaları her ikisi için ayrı ayrı mı yapmalıyım? İşin aslı yapmak sorun da değil çünkü sadece isim logo değiştirip kağıda basılacak. Gerçek anlamda gereksiz bir israf olacak yani.
 
Üst