Eğitim Betonarme Demircisi Mesleki Eğitimi Nedir?

Üyeler Görebilir
Meslek tanımı

Belirli projede bulunan ölçü ve şekillerdeki beton kalıpları hazırlayan, söküm ve bakım işlemlerini yapan, nitelikli kişi betonarme demircisidir.

Giriş Şartları

• Okur yazar olmak,
  • Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecek bilgi birikimi ve bedensel yeterliliğe sahip olmak,
İstihdam alanları

• İnşaat teknolojisi konusunda çalışma yapan iş yerlerinde çalışabilirler.
  • Yapı, betonarme, inşaat sektörü, şantiye ve yapı elemanı üretim tesislerinde çalışabilirler.
Eğitim Öğretim Donanım ve Ortamları

• Eğitimler, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri ile sektördeki işletmeler tarafından verilebilmektedir.
  • Eğitimlerin anlatılabilmesi için inşaat alanı donanımı ve ekipmanı bulunmalıdır.
Belgelendirme

• Betonarme demircisi mesleki eğitimi amacı; bireye mesleğin gerektirdiği yetkinliği kazandırabilmektir.
  • Program süresi boyunca kişilerin aldıkları modüler eğitimler belgelendirilir.
  • Öğretim sonunda kişilerin kazandıkları yetkinlikler ilgili mevzuat doğrultusunda sertifikalarda belirtilir.
  • Kişiler ileride meslek değiştirmek istedikleri taktirde, aldıkları bu eğitimler de değerlendirilir.
  • İkinci meslek için aradaki fark modülünü tamamlayan kişiler ikinci meslek alanında da çalışma ve belge ala hakkına sahiptirler.
  • Programda eğitim alan kişilerin kazandığı yetkinlikler istendiğinde başka meslek eğitimleri için de değerlendirilecektir.
  • Mesleğin gerektirdiği kazanımları elde eden bireyler sertifika lamaya hak kazanır.
Eğitim Süresi

• Betonarme demircisi mesleki eğitim süresi 1000/696 saattir.
  • Mesleki eğitimler, okul, işletme gibi kurumlarla iş birliği içinde yürütülebilir.
Kursiyerin Kazanımları

• Kursiyer betonarme demircisi mesleki eğitim programını bitirdikten sonra,
  • Meslek alanındaki bilgi , beceri ve donanıma sahip olacaktır,
  • Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecek yetkinliği kazanacaktır,
  • Özel mesleki yeterlilik ve donanıma sahip olacaktır,

07.04.2016
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!