Eğitim Dış Cephe Kaplama Ve Yalıtım Mesleki Eğitimi Nedir?

Üyeler Görebilir
Meslek Elemanı Tanımı

Teknik gereklilik ve kurallarına uygun bir şekilde; dış cephe kaplaması, profil ve yalıtım malzemeleri ile ısı ve ses yalıtımı uygulaması yapabilen kişidir.

Giriş Şartları

• Okur yazar olmak ya da ilkokul mezunu olmak,
  • Mesleği icra edebilmek için gereken fiziksel ve bedensel özellikleri haiz olmak,
İstihdam Alanları

• Mesleğin gerektirdiği yetkinliklere sahip olan bireyler,
  • Dış cephe kaplamaları ve profilleri ile yalıtımı, dış cephe kaplama işlerinde,
  • Yalıtım malzemeleri ve sıvaları ile dış cephe kaplama işlerinde,
  • Alçı plaka profilleri ile duvar giydirme dekorasyon işlerinde,
  • Yapı tamamlama işlerinde çalışabilirler.
Eğitim Öğretim Ortamı Ve Donanımları

• Dış cephe kaplama ve yalıtım mesleki eğitimi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilen eğitim kurumlarınca verilmektedir.
  • Eğitimlerin uygulanabilmesi için İnşaat Teknolojisi standart alan donanımları ve ekipmanları gerekmektedir.
Belgelendirme

• Sertifika programının amacı, dış cephe kaplama ve yalıtım mesleği konusunda yeterli eleman yetiştirmektir.
  • Mesleki öğretim programı süresinde bireylerin aldığı eğitimler ve kazandığı yeterlilikler belgelendirilir.
  • Program sonunda bireyin aldığı belgeler mevzuat çerçevesinde sertifikada değerlendirilir.
  • Kişiler gelecekte meslek değiştirmek için mesleki eğitim almak isterse, kazandığı yeterlilikler göz önünde bulundurulacaktır.
  • Fark modülünü tamamlayanlar, diğer meslekte çalışma imkanı bulabilir.
  • Eğitim programını başarıyla bitiren kişiler sertifika almaya hak kazanır.
Eğitim Süresi

• Dış cephe kaplama ve yalıtım mesleki eğitimi toplam süresi 40/ 32 saat olarak ayarlanmıştır.
  • Eğitim süresi okul işletme ve bireysel öğrenme için dağılım göstermektedir.
Kursiyer Kazanımları

• Program bitiminde kursiyer mesleğe yönelik olarak şu becerileri kazanacaktır;
  • Mesleğe ait alandaki temel bilgi ve becerileri kazanabilecek,
  • Alanında ihtiyaç duyduğu temel yeterliliklere sahip olacak,
  • Meslek ile ilgili işleri yapabilecek,
  • Meslek ile ilgili özel mesleki yetkinlikleri kazanabilecek,
  • Kendi hızına göre daha hızlı ve aktif öğrenme olanağı bulabilecektir.

24 Nisan 2016
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!