Genel Deneyi̇mli̇ A,b,c Sınıfı İş Güvenli̇ği̇ Uzmanları Aranıyor

Üyeler Görebilir
iş ilanı.webpDENEYİMLİ A,B,C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ARANIYOR
Sektöründe "önce insan" sloganını duvarda poster olarak kullanan, ancak "önce üretim" ilkesiyle çalışan lider (!) firmamıza; aşağıdaki vasıflara sahip, kendini feda etmeye hazır bir İş Güvenliği Uzmanı arıyoruz.

📜 GÖREV TANIMI
● Gerçekte yapılmayan saha denetimlerini yapılmış gibi göstererek "kağıt üzerinde" kusursuz bir sistem kurmak.
● Acil durum tatbikatlarını, üretimi bir saniye bile aksatmadan, mesai bitiminde ve tercihen fotoğraflı olarak raporlamak.
● İşverenin tüm yasal sorumluluklarını (ve vicdani yükünü) tek başına üstlenmek.
● "Tespit ve Öneri Defteri"ni, kimseyi kırmayacak, incitmeyecek ve en önemlisi masraf çıkarmayacak tavsiyelerle doldurmak.
● Olası bir iş kazasında, savcılık sorgusuna işverenden önce ve tek başına katılmak; "Ben uyardım ama yapmadılar" demek yerine, "Gözümden kaçmış" deme erdemini göstermek.
● Üretim müdürünün "Bu böyle olmaz, işi yavaşlatıyorsun!" fırçasını, mesleki bir motivasyon konuşması olarak kabul etmek.

🎯 ARANAN NİTELİKLER
● Mevzuatı çok iyi bilen ama uygulanmasını istemeyen.
● Baskı ve mobbing altında "gülümseyerek evrak imzalama" konusunda yüksek lisans yapmış.
● "İşi durdurma" yetkisini hayatı boyunca hiç kullanmamış ve kullanmayı aklından bile geçirmeyen.
● Risk analizinde "Yüksek Risk" yazabilme cesaretine sahip, ancak hemen altına "Kabul Edilebilir Risk" notunu düşebilecek kadar esnek.
● Maaşını, olası mahkeme ve avukat masrafları için bir fon olarak görebilen finansal bir vizyona sahip.
● "Baret tak!" dediği çalışandan yediği azarı sineye çekebilen, sabırlı bir pedagog.

🎁 SUNDUKLARIMIZ
● Sınırsız Sorumluluk: Tüm fabrikanın ve yönetim kurulunun sorumluluğu sizde!
● Sıfır Yetki: Kararlarınıza saygı duyulmayacağının garantisi.
● Bol Stres ve Adrenalin: Her an bir denetim veya kaza olacakmış hissiyle yaşama fırsatı.
● Ücret: Asgari ücretin bir tık üzeri maaş kabul eden.
● Kariyer: Şanslıysanız meslekten men edilir, şanssızsanız hapis yatarsınız.

ÖNEMLİ NOT: Biz, İSG'yi bir maliyet kalemi ve yasal zorunluluk olarak görüyoruz. Gerçekten işini yapmak isteyen, "önce güvenlik" diyen idealist arkadaşların vaktimizi çalmamasını rica ederiz.

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
bir an için ne oluyor demeye başlamıştım. İlk maddeyi okuyunca benim algımda sorun var sanırım derken konu tamam oldu.

Şöyle bir olay duymuştum Eski iş güvenliği artık yeter bu kadar çalışmaya gerek yok diyerek işten ayrılıyor ve yerine yeni bir uzman alıyorlar. Fakat çalışırken sorumlu müdürlüğü üzerine almış ve işten ayrılınca belediyeye gidip ben işten ayrıldım artık müdür değilim diye bilgi vermiş (bunuda ilk defa duydum). firma yeni igu sen ol diye baskı yapıyorlar. oda tam yetki ve sınırsız bütçe isteyince yok demişler ve yönetim kabul etmiyor. böyle olunca igu yok ben kabul etmiyorum o zaman diye ısrarda bulunuyor. firma senden önceki kabul etti sen neden kabul etmiyorsun diye ters düşüyor ve görevi başkasına veriyor (konu ile alakasız birine) o kişide konuları bilmediğinden igu elindeki karar defterini alıyor kendi odasına götürüyor. Haliyle igu işini yapamıyor ve igu bildirim yapıyor sonra bu vatandaşı işten çıkartıyorlar dava devam ediyor diye biliyorum sonucu muhtemelen igu kazanır diye düşünüyorum.

merak ettiğim
Ayrıyetten sorumlu müdür olmak zorunda mı iş yerindeki tüm iş veren ve vekilleri sorumlu değil midir?
Belediye ne alaka?
Ek olarak ise bu tarz demeyelim de resmi makamlara sunulması gereken dosya ve evraklar neler?(kroki olur, acil durum planı olur vs vs )
bu konular beni çok korkutuyor. Eksik evrak yüzünden sıkıntı yaşarım diye.