• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dört mevsim için sürüş önerileri

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Araç sürüş önerileri: sis ile nasıl başa çıkılır ve aracınız kışa nasıl hazırlanır?

1. Aracınızı kışa hazırlayın.
Motorun soğutucusuna uygun miktarda antifriz ekleyin. Bu aracınızı donmadan ve paslanmadan korur. Aracınızı kışın soğuk havalarda çalıştırabilmek için akünüzde yeterli gücün olduğundan emin olmak üzere kontrol edin. Frenlerinizi kontrol edin. Frenler iyi tutmuyorsa, araç fren yaparken bir tarafa doğru çekebilir. Yanınızda acil ikmal malzemesi bulundurun. El feneri, battaniye, kum ya da tuz, buz kazıyıcısı bulundurmak gereklidir. Kaloriferi ve rezistansı kontrol edin. Bu hem sizin rahatlığınız, hem de arabanızın ön camının buzdan ve buğulanmadan korunması için gereklidir. Yağınızı değiştirin. Özel kış yağı aracınızı kolay çalıştırmanızı sağlar. Ön camınız için doğru silecek suyunu kullanın. Uygun sileceklerle birlikte kullanılan bir antifriz ön camlarınızın her zaman temiz kalmasını sağlayacaktır.

2. Kış koşulları için sürüş becerilerini öğrenin
Gideceğiniz yere varmak için yolculuk süresini ekstra zaman ekleyerek ayarlayın. Güvenli sürüş mesafesini iki ile çarpın. Önünüzdeki arabayla sizin aranızdaki fazladan alan, durmanız için size yeterli zamanı verecektir. Aracınızı temiz tutun. Temiz suyla düzenli durulamak; kimyevi maddeler ve yolları buzlardan arındırmak için kullanılan tuz ve taş nedeniyle oluşan korozyonu azaltır. Köprülere ve üst geçitlere dikkat edin. Bu yüzeylerde buz daha kolay oluşur, bu nedenle sürüşünüzü buna uygun ayarlayın. Görün ve görünün. Farlarınızı açık ve ön camınızı temiz tutarak görüşünüzü destekleyin. Buzda ya da karda yolda kaldığınız zaman ne yapmanız gerektiğini bilin. Tekerleklerinize patinaj yaptırmayın. Lastiklerin etrafındaki karı temizleyin ve aracınızı yavaş hareketlerle ileri ve geri hareket ettirin. Aracın önden ve arkadan kaymasıyla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin. (daha fazla bilgi için 'Kış sürüşü önerilerimize' bakın.)

3. Mevsimler değiştiğinde, özellikle ilkbahar ve sonbaharda, aşırı yağmurlara hazırlıklı olun.
Bu sitedeki 'Islak sürüşü önerilerimizi okuyun. Dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus var: Suda kızaklama ve önleme yöntemi. Islak yollar ne zaman en tehlikelidir Kaymalarla nasıl başa çıkılır Hızı azaltmanın önemi Diğer araçlarla doğru mesafe nasıl korunur ve çekiş gücü nasıl korunur.

4. Mümkün olan en eksiksiz yardım kitini hazırlayın, özellikle kışın uzak mesafelerde sürüş için.
Saplanıp kalmanız durumunda hazır olun. Kitiniz için sağlam bir kap kullanın (ağır bir çanta veya kutu). Yol için aydınlatma malzemesi, yün battaniyeler, geçici olarak kullanılan elektrik kabloları, atıştırmalık yiyecekler, yemek yapmak için küçük bir ocak, çorba paketleri, yemek kapları ve çatal bıçak, kalın çoraplar, şapka, eldiven, ilaçlar, lastik zinciri, kar küreği, mum, çakmak ve kibrit, dolu pillerle el feneri ve radyo, beklerken okumak için birşeyler. İlaçları ve kişisel malzemeleri unutmayın. Daima ilk yardım kitiniz yanınızda olsun. Ve cep telefonunuzun yeteri kadar pili olduğundan emin olun.

5. Farklı mevsimlerin özel gereksinimlerini karşılamak için çok önceden hazırlanın.
Aracınızı ve lastiklerinizi kışa ve diğer mevsimlere çok önceden hazırlamalısınız. Sis, aşırı yağmur, kar, buz ve parlak güneşli havalar ve sıcaklık kendine özgü bakım ve ayarlamaları gerektirir. Daha fazla bilgi için 'kış sürüşü önerileri'mize ve bu sitedeki 'Bir lastiğin bakımı' bölümüne bakın. Ve Goodyear bayinize danışın.

6. Sisle nasıl başa çıkılması gerektiğini öğrenin.
En iyisi siste araba kullanmamaktır, ama eğer mecbursanız aşağıdaki önlemleri alın: - Yavaşlayın. Ön ya da arka farları görürseniz daha da yavaşlayın. Bir sürücü yol şeridinin ortasında, durmuş ya da güçlükle hareket ediyor olabilir. -Kısa farlarınızı açın ya da sis lambaları kullanın. - Farlarınızı çok uzun açmayın. Görüş sınırlarınız dahilinde kalın. Aniden durmak zorunda kalabilirsiniz. Sis çok yoğunsa, şeridin dışına çekin ve durun. Saatte 10 - 20 km hız ile araç sürmeyin. - Diğer sürücüleri uyarmak için, dönmeden önce sinyal verin ve frene duracağınız noktaya gelmeden daha erken basın.

7. Kuvvetli rüzgarlarla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.
Kuvvetli rüzgarda araç kullanırken, aşağıdakilerin farkında olun: - Kamyonların, SUV'lerin, karavanların ve çekilen araçların sürücülerinin özellikle dikkatli olmaları gerekir. - Yavaşlayın ve korunaklı bir bölgeden açık bir alana giderken yönlendirme düzeltmelerini yapın. - Kamyon ve otobüs gibi ağır vasıtalarla karşılaştığınızda hızınızı azaltın. - Şiddetli yağmurlar ya da karla karışık yağmurlar, şiddetli rüzgarlara eşlik ederler. Islak ya da kaygan bölgeler için hazırlıklı olmalı ve bu koşullar için plan yapmalısınız.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst