• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Elektrik Panolarında Risk Analizi Termoğrafik Muayene Termal Kamera Kontrolü

A

asimaksu1

Termal Kamera ile Elektrik Tesisat Kontrolü Nedir​

Bir elektrik tesisatında normal koşullarda elektrik akımı ısınmaya neden olur. Isı enerjisi olarak ortaya çıkan bu ısı kayıpları tesisatı oluşturan ekipmanların doğal sonucudur.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ancak tesisat eğer doğru projelendirilmemiş veya kurulmamışsa bu ısınma güvenli limitlerin üzerine çıkacaktır. Termal kamera ısı ölçümü yaptığı için üzerinde tehlikeli sıcaklık değerine ulaşmış techizat kolayca bulunabilmektedir. Burada tehlikeli ısı değerleri uzman kişilerce analiz edilmelidir.
Termal kamera elektrik tesisatında kestirimci bakım sağlamaktadır. Yangın , patlama ve arıza tehlikelerine karşı uygun bir kestirimci bakım faliyetidir.

Termal Kamera İle Hangi Tesisatların Kontrolü Yapılmaktadır​

Tüm elektrikli ekipman , tesisat hepsinde termal muayene faliyetleri düzenlenebilir. Öne çıkan görüntüleme faliyetleri ise;
  1. Elektrik Motorları
  2. Trafolar
  3. Elektrik Panoları
  4. Şalt Sahaları
  5. Enerji İletim Hatları
  6. Kablolar
  7. Pano Şalt Malzemeleri

Termal Kamera ile Elektrik Arıza Tespiti

Elektrik akımı taşıyan iletken ısınır. Üzerinden akım geçiren iletkenler ısınır. Önemli olan üreticinin izin verdiği nominal sıcaklık değerini aşmamasıdır. Isınmanın hangi boyutlarda tehlikeli olabileceği yetkin kişilerce belirlenir ve müdahale edilir. Aslında termal kamera ile arıza tespiti değilde arızadan önce ki son viraj da denilebilir.

Termal Kamera ile Elektrik Tesisat Kontrolü Nasıl Yapılır​

Belirtmek isteriz ki termal kamera ölçümleri esnasında sistemlere herhangi bir müdahale söz konusu olmamakta ve ölçümün tamamı sistemin normal çalışmasına devam ederken yapılmaktadır.

İşyerinizde normal çalışma şartlarınızda tüm tesisatınızı termal olarak gözlemleyerek termoğrafik muayene işlemlerini yapıyoruz. Termoğrafik muayene için Termal Kamera kullanılır. Normal bir fotoğraf çekmekten farkı yoktur sadece nokta bazında detaylı analiz yapılır. Ve anlık olarak nokta nokta notlar alınır. Termal kamera ölçüm raporuna işlenir.
Elektrik Tesisatı ve Ekipmanları Periyodik Kontrolü başlığı altında talep edeceğiniz bu hizmet tesisatınızın röntgeni gibidir. Bundan dolayı Termal Kamera İle Kontrol son derece etkin bir Kestirimci/Koruyucu Bakım sağlamaktadır.

Termal Kamera ile Elektrik Pano Kontrolü

Neden
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
yapılır diye sorsak cevabı yine kendi içerisindedir. Çünki panolar içlerinde fazlaca şalt ekipmanı, kablolar, bağlantı parçaları bulundurur. Belki de en önemli termal görüntüleme
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
dür.

Elektrik panoları sigortalar, şalterler, kablolar, kompanzasyon kondansatörleri, reaktörler, röleler, klemensler, ek noktaları, elektronik kartlar, sürücüler gibi fazlaca ekipman vardır. Bunların herbirinde özellikle çok noktada ek vardır. Elektrik ek noktasını sevmez bu ek noktaları gerilim düşümlerine neden olduğu gibi gevşeklikler ısınmaya da neden olur.
Burada bulunan ekipmanlar için tehlikeli sıcaklık değeri olarak kabul edilmiş tek bir değer yoktur. Bu uzman kişilerce değerlendirilir ve gerekli raporlamalar termal kamera raporuna detaylıca eklenir.

kaynak :
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst