Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
Bir firmamda endüstriyel rafların arkası böyle kalın bir muşamba ile kapatıldı sabitlendi.Bu yeterli mi yoksa tel örgü olması gerekir mi şart mı?
Fatih ÖzcanForklift ile malzeme alırken arkadan malzeme düşmesin diye yapılmış.Çünkü rafların arkasında çalışanlar mevcut.Plastik enjeksiyonda kullanılmak üzere bekletilen hammaddeler var.
Fatih ÖzcanEndüstriyel rafın arkası boşken fokliftle malzeme alımı sırasında malzeme düşmüştü.Ondan sonra böyle muşamba yapıldı.forklift çatalı ile muşambayı delerse zamanla daha kötü hale gelecek ve o yüzden malzeme yine düşebilir diye düşündüm.Fikir sormak istedim.Tel örgü yaptırmak şart mı diye?
Seda ÖzdemirMalzeme düşmesini engelleyecek katı bir malzeme iyi olacaktır. Plastik plakada olabilir. Yalnız sizin farklı önlemlerde almanız gerekecek. Zira benzer bir senaryoda bu sefer rafları devirme durumu da doğabilir.
görkem g.Görkem beye ilaveten olası keskin kenarlı malzemeler muşambayı yırtabilir, yangın riski var ayrıca rüzgar alıyor mu bu depo bilmiyorum ama olası bir rüzgar durumunda statik olarak risk oluşturacaktır.
Fatih ÖzcanRüzgar riski yok.Ama muşamba ile kapatılan kısımda çalışanlar mevcut.Endüstriyel raflardan kaç m uzakta çalışma yapılabilir?
Bu muşamba sabitlendi sağlam duruyor fakat ben de muşambanın yırtılabilme riskinden şüpheleniyorum.
Seda ÖzdemirMalzemenin düşme bölgesiyle ilgili. Eğer gerekli önlemleri alırsanız muşambaya yakın çalışmada bir engel yok bence ve bildiğim bir yönetmelik kısıtlaması da yok. Yırtılma riskinden şüpheleniyorsanız farklı malzemeler araştırmanızda fayda olacaktır.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.