• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etiketle Kilitle Emniyete Al Dene (dikkatli Ol Hayatta Kal)

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Katılım
1 Temmuz 2014
Şehir
Adana
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Kimtex Tekstil San. A.Ş
DİKKATLİ OL HAYATTA KAL

Kilitleme /Etiketleme Nedir?
Tehlikeli enerjinin kontrol altına alınmamış olması nedeniyle her yıl binlerce insan yaralanmakta ya da yüzlerce insan maalesef ölmektedir. Kilitleme ve etiketleme prosedürleri, makine ve ekipmanların beklenmedik veya depolanmış enerjiyi ortaya çıkarması ya da aniden çalışması sonucu, meydana gelebilecek tehlikeleri önleyerek, insanların yaralanmasını engellemek amacıyla hazırlanır. Tehlikeli enerji bir çok farklı tipte olabilir. Örneğin : Elektirik Hidrolik Mekanik Termal Pnömatik – Potansiyel gibi
Tanımlamalar :
Etkilenen Çalışan : İşi, kilitlenen ve /veya etiketlenen bir ekipman ya da makineyi çalıştırmak olan veya bakım ve onarım çalışması yapılan alanda bulunan kişi.
Yetkili Çalışan : Bakım veya onarım çalışması için kilitleme ve/veya etiketleme yapan kişi.
Enerji İzole Etme Aparatı : Enerjinin taşınmasını ya da açığa çıkmasını engelleyen aparat.
Kilitleme ve Etiketleme : Enerji izole etme aparatının üzerine, kurumunuzun prosedürlerine uygun olarak kilit ve/veya etiket uygulanması işlemi. Böylece, kilit ve etiket çıkarılana kadar makine yada ekipmana yanlışlıkla enerji verilmemesini sağlarsınız.

Kilitleme Aparatları : Tanımlanan enerji riskine karşı uygun kilitleme aparatları kullanılmalı ve tüm yetkili çalışanlar için yeterli sayıda kilit bulundurulmalıdır.
Kilitlenmiş Makine ya da Ekipmanın Test Edilmesi : Bakım veya onarım çalışması yapılacak makine ya da ekipmana enerji sağlayan tüm enerji kaynakları kesildikten, kilitlendikten ve hareketli tüm parçalar emniyete alındıktan sonra makine üzerindeki çalıştırma düğmesini açın. Enerji gelmiyorsa bu düğmeyi tekrar kapalı pozisyona getirin. Enerji geliyorsa yapmış olduğunuz kilitleme etiketleme çalışmasını gözden geçirin.

Kilitlerin Çıkarılması : Kilitleme ve etiketleme aparatları her zaman, yetkili ve bu kilitleri uygulayan kişi tarafından çıkartılmalıdır. Kilitleme uygulamansın yapan yetkili kişi, kilitleme aparatlarını çıkarmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmelidir.
Diğer tüm çalışanlar güvende ve tehlikeli bölgenin dışında olmalıdır. bakım ve onarım çalışmasında kullanılan tüm alet ve ekipmanlar kaldırılmalıdır.güvenlik sağlayan parçaları yerine monte edilmiş olmalıdır.

Tüm bu adımların uygulanmasından sonra konuyla ilgili herkese bilgi verilerek kilit ve etiketler çıkartılır.
Selam arkadaşlar bunlara ilave olarak makele paylaştım sizden de ricam bilgilerinizi paylaşmanız bilgi paylaştıkça artar faydalı olması dileğiyle
 

Ekli dosyalar

  • Etiketle Kilitle Emniyete al Dene.pdf
    229,8 KB · Görüntüleme: 33
Üst