• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Forkliftlerin Kullanım Öncesi Günlük Kontrolleri -293-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Forkliftler deponun ayrılmaz bir parçasıdır ve her gün çok sık şekilde kullanılır. Sonuç olarak forkliftin aksamlarının düzgün çalıştığından emin olmak için sık sık kontrol edilmesi gereklidir. Kontroller forklift operatörünü korumak için gereklidir, çünkü ekipmandaki arıza ciddi veya ölümcül yaralanmalara sebep olabilir. Forklifti kullanmadan önce her gün, operatörü kullanım öncesi kontrolünü yapmalı ve gerekli kayıtları tutmalıdır. Kullanım öncesi kontrol listesi görsel ve işletimsel kontrolleri içerir.

Görsel Kontroller

Görsel Kontroller, forklift parçalarının görsel olarak (gözle) kontrolünden oluşur. Genellikle, Gerekli olan tüm parçaların yerinde ve iyi şartlarda olduğundan emin olmak için bunu yaparız.

Kontrol gerekli bazı kısımlar;

· Forkliftin genel durumu
· Akışkanlar (yağ, yakıt,su)
· Kablolar, teller ve bağlantılar
· Lastikler ve cantlar
aa.png

İşletimsel Kontroller

İşletimsel kontroller, forkliftin çalıştırılmasını ve çeşitli parçaların fonksiyonlarının kontrolünü içerir. Bu forkliftin mekanik olarak sağlam olduğundan ve güvenli olarak kullanılabileceğinden emin olmak için yapılır. Bu kontrol;

· Motor sesi ve akışkan sızıntısı kontrolü
· Emniyet kemerinin kontrolü
· Lambaların, kornanın, geri vites alarmının, forklift göstergelerinin ve frenlerin kontrolü
bb.png

Unutmayınız ki bunlar forkliftlerle ilgili genel kurallardır. Bir çok değişik tipte forklift vardır, bu da kullanım öncesi kontroller sırasında farklı parçaların kontrolünün dikkate alınmasını gerektirir. Lütfen forkliftinizin kullanım öncesi kontrollerini üretici firmanın önerilerine göre yapınız.


Bu doküman yalnızca genel bilgi amaçlı kullanılır. Kullandığınız forkliftle ilgili spesifik detaylar için üretici firmanıza başvurunuz.

Yararlanılan Kaynak:

WORK SAFE BC Toolbox Meeting Guide: Forklifts: daily pre-use inspection
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -293- Forkliftlerin Kullanim Oncesi Gunluk Kontrolleri.doc
    366 KB · Görüntüleme: 117
merhaba forkliftle yük kaldırırken kullanılan zincir, halat vb. ekipmanlar için de kontrol formu düzenlemek istiyoruz. elinde bir örnek olan var mı?
 

Ekli dosyalar

  • 17 bez sapan kontrol formu.doc
    50 KB · Görüntüleme: 11
  • 18 celik sapan kontrol formu.doc
    50,5 KB · Görüntüleme: 10
  • Kanca-Zincir-Sapan-Halat KONTROL FORMU.doc
    61 KB · Görüntüleme: 9
Üst