İş Kazası Genç Işçi 100 Derece Basınçlı Suyla Yandı!

Tekirdağ Çorlu’da bir iplik fabrikasında çalışan 22 yaşındaki Bahadır Hot, aylardır arızalı olduğu iddia edilen iplik yıkama kazanının patlaması sonucu ağır yaralandı. Hot’un kardeşi Buğse Hot, “Kardeşimi diri diri yaktılar, kazanın aylardır arızalı olmasına rağmen kimse önlem almadı” diyerek ihmaller zincirini anlattı.

1765197503990.webp
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren T.F. isimli iplik fabrikasında çalışan 22 yaşındaki Bahadır Hot, 30 Ekim 2025’te iplik yıkama kazanının patlaması sonucu ağır yaralandı. Vücudunun yüzde 55’i yanan genç işçi hastanede yaşam mücadelesi verirken, kardeşi Buğse Hot fabrikadaki ciddi ihmal iddialarını anlatarak hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

‘’HİÇBİR EĞİTİM VERİLMEDEN KARDEŞİMİ ÇALIŞTIRDILAR’’
Buğse Hot, kardeşinin fabrikada boya işçisi olarak çalıştığını belirterek hiçbir eğitim verilmeden tehlikeli bölümde görevlendirildiğini ifade etti. Hot, “Hiçbir eğitim vermeden kardeşimi çalıştırdılar. Eğitim istedi ama verilmedi. Bu bölümün ustası yeni çalışmaya başladığı ve işi bilmediği için kardeşimi çalıştırıyorlardı” dedi.

Bahadır Hot’un, deneyimsiz ustasına dahi iş öğrettiğini söyleyen Buğse Hot, “Bu ustaların sınavları oluyormuş. Ancak usta dahil kimse işi bilmiyor aslında. Kardeşim yönetime ‘Usta aldınız ama bu adam işi bilmiyor. Ona işi ben öğretiyorum’ diyor. Bahadır da işe ilk girdiğinde eski ustası ne gösterdiyse o kadarını biliyor, yeterli bir eğitimi yok” ifadelerini kullandı.

‘’KAZAN ALTI AYDIR BOZUKTU, DEFALARCA BİLDİRDİ’’
Genç işçinin fabrikadaki arızaları sürekli yönetime aktardığını söyleyen Buğse Hot, şunları aktardı:
Hot, olay günü Bahadır’ın yemek arası sonrası makineyi kontrol ettiğini belirterek, “İlk kontrolde basınç göstergesine, ardından kazanın yanında bulunan su seviyesini gösteren litre göstergesine bakıyor” dedi.

‘’100 DERECE BASINÇLI SUYLA YANDI’’
Patlamanın ardından yaşananların fabrikadaki kameralarca kaydedildiğini belirten Buğse Hot, olay anını şöyle anlattı:
Genç işçinin parmak uçlarından ayaklarına kadar ağır yanıklar bulunduğu, vücut yanık oranının hastane raporuna göre yüzde 55 olduğu belirtildi.

‘’BU YAŞANANLAR İHMAL DEĞİL, CİNAYETTİR’’
Kardeşinin yoğun bakımda kaldığı süreçte fabrikadan hiçbir yetkilinin hastaneye gelmediğini ifade eden Buğse Hot, yaşananların bir ihmal zincirinden öte olduğunu vurguladı:

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Üyeler Görebilir
resimden bakıldığında bir çok kuruma göre düzenli tertipli bir iş yerine benziyor nasıl yapıyorlar böyle bir şeyi anlamıyorum.