İsg Kurul Toplantıları

Üyeler Görebilir
1 yıldan fazladır özel bir firmada B sınıfı İSG uzmanı olarak çalışıyorum. Tehlikeli sınıfta 400 çalışan var. Her 2 ayda bir düzenli kurul toplantısı yapıyorum. Kararlar alınıyor, terminler veriliyor ama bazıları çözülüyor, bazıları olduğu gibi kalıyor.

6-7 tane kurul toplantısı yaptım. Toplantı raporunu ve alınan kararları işverene imzalatıyorum. Termin süreleri dolanlar var, ilk kurulda alınmış ama hâlâ yapılmamış kararlar mevcut.

Bu kararları tekrar tekrar kurula eklemeye gerek var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Üyeler Görebilir
Cihat bey selamlar,

Tahmin ediyorum işveren temsilciside kuruldadır ve toplantılara katılıyordur. Tekrar tekrar aynı konuları gündeme getirmektense ben olsam isg kurulu için gündeme gelme tarihide olan bir aksiyon listesi oluştururdum ve açık aksiyon listesini her toplantı sonrası ilgililere yollardım. Bu şekilde hem konu ne zaman görüşüldü sürekli hatırlatmış hemde aksiyon almadığına dair bilgilendirme yapmış olursunuz.

Buna rağmen işveren önlem almıyorsa ve hayati tehlike oluşturabilecek bir durum varsa yönetmelikte yapılması gereken yazıyor.