• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber ‘i̇ş güvenliği firması da yargılansın’ ‘sanıklara güvenmiyorum’

Ankara'da 15 Ağustos 2022'de, Merkez Ankara inşaatında şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle perde kalıpların devrilmesi sonucu, burada staj yapan 2 mühendislik öğrencisinin öldüğü, 1 stajyerin yaralandığı olaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.​

1710767501226.png


Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Emrah Akyol, İnan Yücel ve Alpcan Ergüven ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra taraflara söz verdi.

Söz alan maktul Emre Çetin'in babası İsmail Çetin, iki ay boyunca oğlunun yoğun bakım servisinden çıkmasını beklediğini ancak evladını kaybettiğini anlattı.

Gerçek sorumluların yargılanmadığını savunan Çetin, "Yargılanan insanlara bakıyorum da bir anlam veremiyorum. Mahkeme başkanının arkasında yazan 'Adalet mülkün temelidir' yazısına güveniyorum ama sanıklara güvenmiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık iş güvenliği uzmanı Emrah Akyol, saha işleriyle alakasının bulunmadığını, büroda görev yaptığını, saha eğitimlerini kendisinin vermediğini savundu.

Sanık taşeron firmanın işveren vekili İnan Yücel de olay günü fırtına uyarısı almadıklarını, böyle bir uyarının kendilerine ulaşması halinde çalışanları inşaat alanına göndermeyeceğini öne sürdü.

Yücel, "İş güvenliği firmasının da yargılanmasını istiyorum. 110 kilometre rüzgar altında biz neden çalışalım? Haberimiz olsa niye canımızı riske atalım? Ben kalıbı sabitlemedim çünkü olay öncesi günlük güneşlik bir hava vardı. Ben o koşullar altında malzememi sabitlemedim." diye konuştu.

Sanık inşaat mühendisi Alpcan Ergüven de suçsuz olduğunu öne sürerek adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Müşteki avukatları, gerçek sorumluların yargılanmadığını savunarak kovuşturmanın genişletilmesini istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar verdi. Duruşmaya, 25 Haziran'da devam edilecek.

İddianameden​

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2022'de Yenimahalle ilçesi Hipodrom Caddesi'nde bulunan Merkez Ankara inşaatında saat 16.15 sıralarında çıkan rüzgar nedeniyle zemine sabitlenmemiş perde kalıpların devrilmesi sonucu, stajyerler Taha Öztürk'ün olay yerinde, Emre Çetin'in ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği, Ege Kıratlı'nın ise olaydan yaralı kurtulduğu belirtildi.

İddianamede, sanıklar firmanın proje müdürü Sinan Kar, taşeron firmanın işveren vekili İnan Yücel ile aynı firmada ustabaşı olarak çalışan Bayram Yüksel'in birinci derece, inşaat mühendisi Alpcan Ergüven'in ikinci derece, iş güvenliği uzmanı Emrah Akyol'un ise üçüncü derece kusurlu oldukları kaydedildi.

İddianamede, stajyerlere olayın yaşandığı gün bir saatlik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildiği ancak bunun yeterli olmadığı aktarıldı.

Olaydan önce Ankara Valiliği tarafından şiddetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldığı buna rağmen stajlarının ilk gününde tehlikeli alanda başlarında sorumlu olmadan bulunmamaları gereken stajyerler Öztürk, Kıratlı ve Çetin'in, sanıkların izni dahilinde, olayın meydana geldiği kata çıktıkları ifade edildi.

Stajyerlerin olayın yaşandığı firmanın çalışma sahası olan ve tehlikeli alan anlamına gelen "kırmızı alan" katına çıktıları ancak sanıkların bu alanda gerekli önlemleri almadığı vurgulanan iddianamede, sanıklar hakkında, Öztürk ve Çetin'in ölümüne, Kıratlı'nın ise yaralanmasına neden olmak suretiyle "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ankara’da şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle bir inşaatta perde kalıpların devrilmesi sonucu 2 stajyerin öldüğü birinin ise yaralandığı olaya ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada, gerçek sorumluların yargılanmadığını dile getiren maktul Emre Çetin’in babası İsmail Çetin, “Yargılanan insanlara bakıyorum da bir anlam veremiyorum. Mahkeme başkanının arkasında yazan 'Adalet mülkün temelidir' yazısına güveniyorum, ama sanıklara güvenmiyorum” dedi.​


1710767437472.png
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 15 Ağustos 2022'de Yenimahalle ilçesi Hipodrom Caddesi'nde bulunan bir inşaatta saat 16.15 sıralarında çıkan rüzgar nedeniyle zemine sabitlenmemiş perde kalıpların devrilmesi sonucu stajyerler Taha Öztürk'ün olay yerinde Emre Çetin'in ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği, Ege Kıratlı'nın ise olaydan yaralı olarak kurtulduğu aktarıldı. İddianamede, sanıklar firmanın proje müdürü Sinan Kar, taşeron firmanın işveren vekili İnan Yücel ile aynı firmada ustabaşı olarak çalışan Bayram Yüksel'in birinci derece, inşaat mühendisi Alpcan Ergüven'in ikinci derece, iş güvenliği uzmanı Emrah Akyol'un ise üçüncü derece kusurlu oldukları kaydedildi. İddianamede, stajyerlere olayın yaşandığı gün bir saatlik iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim verildiği ancak bunun yeterli olmadığı ifade edildi. Olaydan önce Ankara Valiliği tarafından şiddetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldığı buna rağmen stajlarının ilk gününde tehlikeli alanda başlarında sorumlu olmadan bulunmamaları gereken Öztürk, Kıratlı ve Çetin'in sanıkların izni dahilinde olayın meydana geldiği kata çıktıkları anlatıldı. Stajyerlerin olayın yaşandığı firmanın çalışma sahası olan ve tehlikeli alan anlamına gelen kırmızı alan katına çıktıları ancak sanıkların bu alanda gerekli önlemleri almadığı kaydedilirken, sanıklar hakkında, Öztürk ve Çetin'in ölümüne, Kıratlı'nın ise yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'SANIKLARA GÜVENMİYORUM'​

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Emrah Akyol, İnan Yücel ve Alpcan Ergüven ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra taraflara söz verdi. Söz alan maktul Emre Çetin'in babası İsmail Çetin, iki ay boyunca oğlunun yoğun bakım servisinden çıkmasını beklediğini ancak evladını kaybettiğini söyledi. Gerçek sorumluların yargılanmadığını dile getiren Çetin, "Yargılanan insanlara bakıyorum da bir anlam veremiyorum. Mahkeme başkanının arkasında yazan 'Adalet mülkün temelidir' yazısına güveniyorum, ama sanıklara güvenmiyorum" dedi.

'İŞ GÜVENLİĞİ FİRMASI DA YARGILANSIN'​

Sanık iş güvenliği uzmanı Emrah Akyol, saha işleriyle alakasının bulunmadığını, büroda görev yaptığını saha eğitimlerini kendisinin vermediğini ifade etti. Sanık taşeron firmanın işveren vekili İnan Yücel ise olay günü fırtına uyarısı almadıklarını, böyle bir uyarının kendilerine ulaşması halinde çalışanları inşaat alanına göndermeyeceğini belirterek, Yücel, "İş güvenliği firmasının da yargılanmasını istiyorum. 110 kilometre rüzgar altında biz neden çalışalım? Haberimiz olsa niye canımızı riske atalım? Ben kalıbı sabitlemedim çünkü olay öncesi günlük güneşlik bir hava vardı. Ben o koşullar altında malzememi sabitlemedim" ifadelerini kullandı. Sanık inşaat mühendisi Alpcan Ergüven de suçsuz olduğunu ifade ederek, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Müşteki avukatları da gerçek sorumluların yargılanmadığını savunarak, kovuşturmanın genişletilmesini istedi. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst