• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş Ekipmanlarının Bakım, Onarım Ve Periyodik Kontrolleri Ile Ilgili Genel Hususlar: (iş Ekp Kul Sağ

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
• Muayeneler; haftalık, aylık, üç aylık ve benzeri periyotlarla iş ekipmanının ilgili olduğu standartların veya imalatçısının öngördüğü düzenli aralıklarla tekrarlanır.

• İş ekipmanında günlük, haftalık, aylık, üç aylık ve benzeri düzenli aralıklarla yapılan muayeneler ile tüm bakım ve onarımlar kayıt altına alınır.

4. Periyodik kontrol aralığı ve kriterleri standartlar ile belirlenmemiş iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri, varsa imalatçının öngördüğü aralık ve kriterlerde yapılır. Bu hususlar, imalatçı tarafından belirlenmemiş ise iş ekipmanının periyodik kontrolü, bulunduğu işyeri ortam koşulları, kullanım sıklığı ile kullanım süresi gibi faktörler göz önünde bulundurularak, yapılacak risk değerlendirmesi sonuçlarına göre, belirlenecek aralıklarda yapılır. Belirlenen periyodik kontrol aralığının istisnaları dışında bir yılı aşmaması gerekir. (*)

(*) İstisnalar için ilgili yönetmelik ek tablolarına bakılmalıdır.


25/08/2017 GÜNÜN BİLGİSİ
24/08/2017 GÜNÜN BİLGİSİNDEN DEVAMLA
Yazan:Av.Hüseyin Numan BİLİR
 
Merhabalar arkadaşlar ; ben Adana'da bir tekstil fabrikasında isg için makinelerin bakım,onarım ve periyodik kontrolleri, ayrıca elektrik için topraklama ve paratoner ölçümleri yaptırmak istiyorum. Bunun için bildiğiniz yardımca olabilecek bir yer ve ya yetkili kişi var mıdır? MMO ve EMO nun fiyatları yüksek olduğu için uygun fiyatta yapabilecek birilerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Üst