• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Kapalı Vinç Ve Zincir Vinç Emniyeti -327-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
El ile çalıştırılan vinçlerin birçok uygulamaları vardır. Metal sacların veya boruların kaynak yapılması veya bağlanması amacı ile yükseltilmesi, makinaların hareket ettirilmesi, parmaklık gerilmesi ve tamirat boyunca makina veya ekipmanların kaldırılması gibi tipik uygulamaları vardır. Bu aletlerin çalıştırılması oldukça kolaydır, ancak yanlış kullanım sonucu bozulabilir, özellikleri zarar görebilir ve ciddi yaralanmalar gerçekleşebilir. Kullanımları sırasında akılda tutulması gereken bazı şeyler şunlardır:

· Vincin iyi durumda olduğundan emin olun. Fazla yüklenmiş görünen vinçleri kullanmayın. Dikkat edilmesi gerekenler bazı şeyler, eğrilmiş tutamaçlar, gerilmiş zincir bağlantıları, kırılmış dişli çarklar ve eğrilmiş çengellerdir. Her çeşit kırılma, eğilme, bükülme, çatlama ve deformasyon aşırı yüklemenin göstergesi olabilir. Bu aletleri kullanmayın.

· Yüklemeyi planladığınız yükün ağırlığını kesin olarak bilmeniz gerekir. Vinci kapasitesinden daha fazla yüklemeyin. Asla iki vinç kullanarak yük kaldırmayın. Yük, her ikisi için de hesaplanan kapasiteden daha ağır olabilir. Yükün kayması durumunda tüm ağırlık bir vinç üzerine biner ve bozulmalar meydana gelebilir. Ayrıca akılda tutulmalıdır ki, kapasite hesapları yeni, kullanılmamış vinçler için yapılır. Yaşı, temizliği, yıpranmışlığı ve uygunsuz kullanımları vinçlerin taşıma kapasitesini etkileyen faktörlerdir.

· Çalıştırma kolu üzerine asla “uzatma kolu” koymayın ve asla kolu çekmek için birden fazla insan kullanmayın. Tek kişi, normal çekiş ile yükü hareket ettiremiyorsa, vinç aşırı yüklenmiş demektir.

· Herhangi bir olası aşırı yüke karşı, vincin yapısının yükü kaldırabilecek ve dengede tutabilecek güçte olduğundan emin olun.

· Tutacak yeri ve kayışı kaybederseniz, vinçleri yalnızca sizi tehlikeye maruz bırakmayacak yerlerde kullanın. Bulunduğunuz yer her zaman yüksüz bir şekilde durabilmenize olanak vermelidir.

· Yük zincirinin eğrilmesine veya objeler etrafında kaymasına yol açacak durumlarda, örneğin köşeler ve sivri kenarlarda vinç çalıştırılmamalıdır. Askı kayışları yerine yük zincirleri veya kabloları kullanmayınız.

· Yükü eşit bir şekilde dağıtın. Yükün, sarsılmasına, zıplamasına ve sallanmasına izin vermeyin. Herhangibir şiddetli hareket veya yükün sarsılması vincin kapasitesinin aşılmasına neden olur.

· Kaldırmadan önce yükü, vincin merkezine yerleştirdiğinizden emin olun, yükün sarsılmasından kaçının.

· Asılı kalmış yükleri asla gözetimsiz bırakmayın, asla altında çalışmayın veya altından yürümeyin, bir başkasının yapmasına da izin vermeyin.

Tüm bunlar akılda tutularak vinçler güvenli bir şekilde kullanılabilir.

 

Ekli dosyalar

  • -327- Kapali Vinc ve Zincir Vinc Emniyeti.doc
    121,5 KB · Görüntüleme: 7
Üst