Eğitim Mühendisliği Yaşayarak Öğrenme; Işyeri Eğitimi

Üyeler Görebilir
Mühendisliği Yaşayarak Öğrenme; İşyeri Eğitimi...
11.03.2013
Dünyamızda ve Türkiye'de çok başarılı uygulamalardan olan İşyeri Eğitimi modeli nedir? Mühendislik öğrencilerine getirileri nelerdir? Sektöre getirileri nelerdir? Merak edilen her şey bu yazımızda!

3ff00eb1-e6c1-4fc4-aeec-1cf3f33e9b3c.jpg
f12a9977-084f-4c93-8092-498db7796187.jpg
ebab32de-ccc6-45be-9ce8-dbd3981bd2ae.jpg

Şimdilik sadece bazı üniversitelerin Teknloji Fakültelerinde uygulanmaya başlayan İşyeri Eğitim, öğrencinin 1 dönem (3,5 ay) staj yapması üzerine kurulmuş bir modeldir. Bu modelde hedeflenen, öğrencinin sektörü yaşayarak öğrenmesi ve iş hayatına girdiğinde zorluk çekmemesi.

Sektörü Yaşayarak Öğrenme

►İşyeri eğitimine katılan mühendislik öğrencileri yeterlilikleri, güvenilirlikleri ve yetenekleri açısından risksiz bir deneme sürecinden geçerler.
►Öğrencinin eğitim sürecinde sigortalanma sorumluluğu üniversitede olacağından işletmeler üzerinde bu tür masraflar için mali yükümlülük oluşmaz.
►Öğrenci iş hayatıyla erken tanışır.
►Eğitime katılan öğrenci okulda kazandığı teorik bilgileri kullanabilme becerisine daha çabuk kavuşur.
►Öğrenci, sektördeki mevcut teknolojik gelişmeleri daha yakından takip eder.
►İş verenin ilerde alacağı adayı tanıması, test edip onaylaması daha kolay bir hal alır.

ban_THAI_internships.jpg

Eğitimin Akış Şeması

►Öğrenci tam zamanlı 3,5 ay (14 hafta) çalışır.
►Öğrenci işyeri eğitim yetkilisinin denetiminde eğitim faaliyelerine ve süreçlerine katılır.
►Denetçi öğretim elemanı, öğrenci çalışmalarını değerlendirmek üzere işyerine periyodik ziyaretler yapar.
►Dönem sonunda;
►İşyeri eğitim yetkilisinin değerlendirme raporu
►Öğrenci işyeri eğitim raporu
►Öğrencilerin dönem sonu sunumu
►Danışman raporları dikkate alınarak öğrencinin işyeri eğitimi değerlendirilir ve başarı notu verilir.
summerinternships.jpg

İşyeri Eğitimi Yapılacak İşletmeden Beklentiler

►Öncelikle İşyeri Eğitimi sürecine katkıda bulunmayı içtenlikle onaylamalıdır.
►İşyeri, öğrencinin eğitim planına uygun olarak işletmenin farklı birimlerinde belirli sürelerle eğitim almasını sağlamalıdır.
►İşyeri, iş güvenliği nedeniyle öğrencinin çalışmasını mahsurlu gördüğü işlerle ilgili olarak, öğrencinin bilgi ve görgüsünü arttırıcı bir eğitim sağlayabilmelidir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!