Üyeler Görebilir
Merhaba
Milli Eğitim Bak.Onaylı sürücü kurslarından alınmış Forklift Operatör belgesi ile fabrika içerisinde çalışılabilir mi? Mesleki yeterlilik Belgesi alınması mı gereklidir?
Milli Eğitim Bak.Onaylı sürücü kurslarından alınmış Forklift Operatör belgesi ile fabrika içerisinde çalışılabilir mi? Mesleki yeterlilik Belgesi alınması mı gereklidir?
Y
yüksel61
Ayriyeten forklit sınavına girebilmeniz için “Karayolları Trafik Kanununun 42’nci maddesince düzenlenen Operatörlük Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.
Merhaba, Mesleki Yeterlik Kurumunun açıklamış olduğu belge zorunluluğu kapsamındaki meslek içerisinde Endüstriyel Taşımacı alt başlıklarında Forklift Operatörü de bulunmaktadır. Özel Kuruluşlardan (milli eğitim onaylı) alınan veya ehliyete işletilen belgeniz olsa dahi forklift için mesleki yeterlik belgesi alınması ZORUNLUDUR.
Ayriyeten forklit sınavına girebilmeniz için “Karayolları Trafik Kanununun 42’nci maddesince düzenlenen Operatörlük Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.
Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ (Sıra No: 2021/1)’e göre
MADDE 3 – (1) Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve ekteki listede belirtilen mesleklerde, Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamazlar (Endüstriyel Taşımacılar için tebliğ 09 Nisan 2021 Cuma yayınlanmıştır, 9 Nisan 2022 itibariyle MYK zorunluluğu başlamıştır).

Tepkiler: sibelaa ve Arif SARAYDEMİR