• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Sahte iş ilanlarına dikkat !!!

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Arkadaşlar,

İnternette birçok sahte iş ilanı dolanmaya başladı. Bu nedenle bu mesajı yazma ihtiyacı hissettim. Şimdiye kadar yurt dışı iş ilanlarında görürdük bu tür dolandırıcıları fakat birkaç kez Türkiye içinde gördüm. Şuan elimde ekran görüntüsü yok bunlar için ama genel olarak mantık aynı işliyor.

Bu tarz firmalar sizlerle görüşmeler yapıyor, telefon ve skype dahil fakat sonuçta cebinizde ki paranızdan oluyorsunuz.

Nasıl mı?

Sizinle başarılı bir iş görüşmesi gerçekleştiriliyor daha sonra yüzyüze görüşme için bilet göndereceklerini fakat vize almanız gerektiğini iletiyorlar, vize için aracı firma ismi veriyorlar. Siz bu aracı firmaya vize için para verdiğinizi düşünüyorsunuz ama bu vize hiçbir zaman gelmiyor. Neden mi? Firma sahte çünkü.

Bu aşamada size sözleşme dahi imzalatabiliyorlar işe alınmış gibi. Varsayımlar çoğaltılabilir, vize, uçak parası yada bir başka isimle.

1.png

Peki sahte ilanları nasıl anlarsınız? Öncelikle sizinle bir firma iletişime geçiyorsa kurumsal mail adresiyle iletişime geçer. Şahsi hesabıyla iletişime geçmiş gerçek bir firma dahi olsa itibar etmeyin derim.

Farz edelim firma mail adresi kurumsal, günümüzde bu tarz mail adreslerini açmak 15 dk sürüyor; bu durumlarda mail adresinin bağlı olduğu web sitesine girmeyi deneyin, web sitesi yoksa bu ilana yine itibar etmeyin. Firma adresi var ise firma alan adı geçmişini kontrol etmenizi öneririm.

Bu kontrol için ben genellikle
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresini kullanırım. Bu fonksiyonu gören onlarca web sitesi var. Peki ne işimize yarayacak bu? Bu tarz firmalar uzun süreli yatırım yapmazlar. Haliyle alan isimleri (domain) de eski tarihli olmaz.

Örnek verelim bu kontrole,
2.png
Bu alana kontrol etmek istediğiniz alan adını girerek arama butonuna basalım. Karşımıza aşağıdaki gibi bilgiler çıkacaktır.
3.png


Burada alan adının ne zaman kaydedildiğini, güncellendiğini görebilirsiniz. 1 yıldan önceki tarihlere itibar etmemenizi öneririm.

Şunu unutmayalım bu tarz sahte firmalar gerçekten günümüzde çok profesyonel çalışmaya başladılar. Size doldurmanız için formlar yollanır, telefon görüşmeleri yapılır, skype görüşmeleri yapılır hatta sözleşme imzalanır. Kısacası işe alım sürecinde olması gereken tüm prosesler yerine getirilir.

Hiçbir firma sizden komisyon, vize ücreti, uçak bileti parası yada herhangi bir başka isimle ücret istemez.

Dikkatli olmanızı şiddetle öneririm.
 
Son düzenleme:
Evet sahte ilanlara bir yenisi daha eklendi bugün. Hep beraber nasıl anlaşılıyor bakalım.

1595882968463.png

Öncelikle pdf teklif metninde gözüken web sitesi adresi ile bana mail yollayan alan adı farklı siteler.

Kimse böyle bir maaş ve yan haklar vermez.

Mail yollayan alan adına gitmeye çalıştığımda site açılmıyor.

Geçen gün iran lı bir arkadaşıma da benzer bir teklif yollanmış oda bana sordu. Maalesef ilanlar bu aralar epey çoğaldı. Malum işsizlik olunca insanları sömürmesi de kolay oluyor.

UYANIK OLUN KİMSEYE HİÇBİR ŞEKİLDE PARA KAPTIRMAYIN.
 

Ekli dosyalar

  • BM_Holding Contract to Fatih Ozcan.pdf
    218,4 KB · Görüntüleme: 11
Nur topu gibi bir dolandırıcımız daha oldu. Muhtemelen yukarıda ki tüm ilanları yapan aynı kişi yada kişiler çünkü metinler yada tarzları benziyor.
 

Ekli dosyalar

  • Oztekoil_Group Contract to Fatih Ozcan.pdf
    200,3 KB · Görüntüleme: 9
geçmiş olsun Fatih abi :) dikkat etmek lazım. Yazılı miktarlar ve yan hakları dünyada kaç firma verebilir? Düşünmek lazım :)
 
Belli başlı firmalar kıdemli yönetici pozisyonlarına verir ki onlarda bile bu rakamlar zor.
 
Üst