• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Şantiye Güvenliği...

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
*Belirlenmiş şantiye sınırları içinde giriş çıkış noktalarını kontrol altında tutarak, şantiyenin çevre güvenliğini sağlayarak, önlemler almak. Ziyaretçilere yaka kartını vermek, bilgilerini kayıt altına almak be üst araması gerçekleştirmek,
*Çevre güvenliğini sağlayıcı devriye hizmetleri yapmak,
*Şantiyenin enerji hattı, ve buna bağlı çalışan güvenlik sistemleri ile ilgili kontrolleri yapmak.
*Otopark, yedek parça, iş makinaları vb. kontrollerini sağlamak ve prosedürlere uygun halde kullanılmasını sağlamak ve LPG'li araçların mümkün olduğu kadar kapalı ve şantiye alanına girmemesini sağlamak,
*Şantiye de görev alacak beyaz yaka, teknik personel ve işçilerin giriş çıkışlarını kontrol etmek, Gerekli kayıtları tutmak ve raporlamak. Varsa dinlenme tesisi, yatakhane, lojman, kantin, yemekhane vb yerlerin güvenlik kontrollerini yapmak, uygunsuzlukları belirlemek, düzeltici, önleyici faaliyetler yapmak ve raporlamak.
*Kantar, vinç vb. iş makineleri, beton santrali, kule, çöp ve atık malzeme noktalarını güvenlik kontrolü altında tutmak.
*İş Kazası, Doğal afet vb. hallerde koordinasyonu, tahliyeyi sağlamak ve kolluk kuvvetlerine bildirmek.
*Acil durumlarda müracaat edilecek hastane ve poliklinik gibi sağlık hizmetinin alınabileceği en yakın yerlerin tespit edilerek gerekli acil durum planlarının önceden yapılması.
*İnşaat alanının çitlenmesi,
*Tesiste kullanılan elektrik ve telefon gibi tesisatların düzenli kontrolü,
*Şantiyedeki iç yollar ve çıkış yollarının kontrolü,
*Şantiyede görevli olan ve orada konaklayan personelin tespiti, bu personelin ihtiyaçları ve yemekhane, lojman gibi personelin kullandığı alanların güvenliği,
 
Üst