Tehlikeli kimyasalların depolandığı tank sahalarında alınması gereken önlemler

Üyeler Görebilir
selam arkadaşlar;
Tehlikeli kimyasalların depolandığı tank sahalarında alınması gereken önlemler nelerdir bir beyin fırtınası yapalım istedim kolay gelsin

Üyeler Görebilir
Kimyasal tank içerisinde mi depolanıyor yani? Yoksa genel olarak kimyasal depolama mı konumuz?

Enver Çığşar
Enver Çığşar
Tank içinde sıvı kimyasal örneğin methanol , paraksilen
Müşerref ÖZBAKIR Enver Çığşar yanıtlanıyor
benim çalıştığım yerde mesela foil oil yakıt kazanı var mesela uyarı levhaları var üzerinde
  • Beğen
Tepkiler: Enver Çığşar
Enver Çığşar
Enver Çığşar Müşerref ÖZBAKIR yanıtlanıyor
uyarı levhası sadece bir madde daha çok önlemler var
  • Beğen
Tepkiler: Kübra Ertaş
Müşerref ÖZBAKIR Müşerref ÖZBAKIR yanıtlanıyor
başka neler olabilir mesela?
Üyeler Görebilir
Kimyasal depolama matrisine bakıp birlikte depolanmaması gereken kimyasallar tespit edilebilir.

Mehmet A.
Ayrıca tankların bulunduğu alanı dayk alanı(tankı çevreleyen havuz) yapabilirsiniz.
Üyeler Görebilir
Biz akaryakıt depolama tesisiyiz bizde olan örneklerden birkaçını paylaşmak istedim. NFPA standartlarına göre yangın, sağlık ve ürün bilgisini içeren etiketleme yapabilirisniz için alınacak önlemleri gösterecek, sızıntı varsa engelleyecek döküntü malzemeleri depolayabilirsiniz, toplama kanalları için önlem alabilirsiniz, statik elektriklenmeyi önleyecek tank alanı içerisine yük boşaltıcı baralar koyabilirsiniz,acil durum krokin varsa kaçış yerlerine asabilirsin, zone bölgelerini işaretleyebilir ve kısıtlı alan oluşturabilirsin.