• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Trt çocuk’tan yeni çizgi film: atölye

Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında TRT Çocuk tarafından hazırlanan yeni çizgi filmi “Atölye” çizgi filmi 25 Kasım’dan itibaren ekranlara gelecek.​

1700696677101.png


TRT Çocuk, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) paydaşı oldu. Bir Avrupa Birliği projesi olan MİSGEP kapsamında, 6-9 yaş aralığındaki çocukları iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmeyi hedefleyen çizgi film serisi “Atölye”, 25 Kasım itibarıyla TRT Çocuk ekranlarında olacak.

Atölye’nin ilk gösterimi Ankara’da gerçekleştirildi

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün çocukluk döneminde oluşmasını sağlamayı hedefleyen “Atölye”nin ilk gösterimi Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Gösterime, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Bilal Alodalı ile TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu’nun yanı sıra davetliler ve öğrenciler katıldı.

İş ve ev kazalarının en aza indirgenmesi hedefleniyor

TRT Çocuk’ta yayınlanacak çizgi film “Atölye”de, sevecen bir öğretmen, mesleğini severek yapan bir okul müdürü ve 3. sınıf öğrencilerinin yaşadıkları olaylar konu ediliyor.
Okulda satranç, karikatür ve kodlama gibi farklı alanlarda açılan sınıflardan birinin adı da “Atölye”dir. Bu sınıfta çocuklar hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyar, hazır tüketim yerine kendilerinin de pek çok şey yapabileceklerini herkese gösterir.

MİSGEP Teknik Destek Ekibi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan çizgi film, TRT Çocuk bünyesindeki çocuk gelişim uzmanları, psikologlar ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçirilerek geliştirildi.

Çocukların günlük hayatta karşılaştıkları olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmasını, iletişim ve girişimcilik becerilerini artırmasını, çizgi film “Atölye”, 25 Kasım’dan itibaren her cumartesi saat 14.45’te TRT Çocuk’ta olacak.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst