Ugandada Yapılacak Iş Için Risk Analizi

Üyeler Görebilir
Merhabalar
Bir firmamda kısmi zamanlı isg uzmanıyım
firmam soğutucu kurulum işlemleri yapıyor gittikleri firmalarda yapacakları işe göre kendi bünyelerine ait checklist atıp doldurmamızı istiyorlar
Fakat işi yapacakları alanı görmüyorum ben sadece yapacakları iş tanımlarını örnek ek te paylaştım.ordaki adımlara göre risk analizi yapıyorum bu ne kadar güvenli bilmiyorum bu şekilde işlem yapan arkadaşlar var mı ?
şimdi firmam yurtdışına çıkıyor yurtdışındaki firmanın checklistesine göre ekte paylaştığım gibi doldurdum fakat kabul edilmedi risk değerlendirme raporunda bunlarıda istiyorlar:Ekipman ağırlıkları, vinç kapasitesi, kaldırma noktaları, güvenlik bölgeleri ve denetimi dahil ederek kaldırma kontrollerini güçlendirin.
İskele denetimi, onaylı ankraj noktaları, düşen nesne kontrolleri ve bir kurtarma planı ekleyin.
Sıcak iş izinleri, yangın gözetimi düzenlemeleri, havalandırma ve taşlama diski kontrollerini ekleyin.
Onaylı basınçlar, kalibre edilmiş göstergeler, basınç tahliyesi ve güvenlik bölgeleri dahil olmak üzere basınç testi prosedürünü detaylandırın.
LOTO sürecini açıklayın ve ölü test ile kontrollü canlı devreye alma arasında ayrım yapın.
Poliol ve MDI için güncel SDS'leri ve kimyasal kontrolleri sunun.
Ayrı bir amonyak/CO₂ şarj prosedürü ve acil müdahale planı sağlayın.
Gaz algılama, acil izolasyon, tahliye ve dökülme müdahale düzenlemelerini ekleyin.
Manuel taşıma, eş zamanlı işlemler, gürültü, temizlik ve mobil tesis hareketi dahil olmak üzere diğer ilgili tehlikeleri değerlendirin.

bunları nasıl risk analizine ekleyebilirim bunu yapmak gibi görevim var mı yetkim var mı yapmak ne kadar doğru yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Sanırım sizden istedikleri sadece risk analizi değil. RAMS yani Risk analizi ve İş Yapım Yöntemi (MS) istiyorlar. Yurt dışınd önce iş yapım yöntemi hazırlanır detaylı bir şekilde daha sonra bu yönteme göre risk analizi yapılır.

M
mucahit57.
Merhaba Fatih Hocam nasıl yapılır daha önce siz yaptınız mı acaba
firma bana işin adımlarını ne yapacaklarını tek tek yazdı bende ona göre ekteki gibi risk analizi yaptım
siz olsanız ne yapardınız bu durumda
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Özcan
Fatih Özcan
Fatih Özcan mucahit57. yanıtlanıyor
@mucahit57., Defalarca yaptım, ama sadece risk analizini yollamanız yeterli olmayacak asıl anlatmak istediğim bu. Belki risk analiziniz uygundur ama çalıştığınız müşteri işi nasıl yapacağınızı göremediği için eksiklik veriyor olabilir. Onların tarafından bakınca haklılık paylarıda var sonuçta risk analizi yapılacak işi analiz etmeli. İş yapım yönteminde manlift kullanacağız diyip risk analizinde iskeleleri analiz ettiyseniz sıkıntı olacaktır. İş yapım yöntemini de işi yapacak saha ekibinin hazırlaması lazım. Adım adım işin başından sonuna kadar işi nasıl yapacaklar hangi ekipmanları kullanacaklar belirtmeliler. İş yapım yöntemi iskele kurmayı gerektiriyorsa ve sizin sorumluluğunuzdaysa nasıl olacak, kaldırma işlemi gerektiriyorsa ve rutin bir kaldırma değilse kaldırma planı gibi. Kısacası bunun tek bir doğrusu yok maalesef.

Yukarıda ki mesajınızı tekrar okuyunca da asıl problemin risk analizi olmadığını tekrar anlıyorum. Burada yöntem isteniyor sizden ve yöntem risk analizi formunun kendine yazılmaz. Bunları ya ayrı prosedür yaparsınız yada hepsini iş yapım yöntemine dahil edersiniz.
Fatih Özcan
Fatih Özcan mucahit57. yanıtlanıyor
@mucahit57.,

Yukarıda ki madde sizin risk analizinizden. Sadece bunu bağımsız değerlendiriyorum. İskele kurulumunu kim yapacak, kaç metre iskele kurulacak, mobil iskele mi sabit iskele mi, iskele denetimlerini kim yapacak, calaskal kurulumunu kim yapcak, calaskal kapasitesi ne olacak, calaskal bağlantılarının kapasitesi ne olacak, calaskal denetimlerini kim ne sıklıkta yapacak?

Bunların cevabı olmadan risk analizini kuralına uygun yapmak oldukça güç. Çünkü bende istiyordum bunları alt yüklenicilerden. Elektrik tesisatı yada basınçlı hatlarda LOTO nasıl uygulanacak, muhtemelen birçok SIMOPS aktivitesi olacak bunu nasıl yöneteceksiniz. Kapalı alanda kurulum yapacaksanız kontrolleriniz ve yöntemleriniz tamamen değişecektir.